Lagbanner
2015-09-08 20:45

Sverige - Österrike

Inför Slovakien - Paraguay

Slovakien står på tur att möta Paraguay i Grupp F. Precis som Albirroja spelade Slovakien oavgjort i sin öppningsmatch.

Omgång 2 av Grupp F är viktig för samtliga lag inblandade. Ett bra resultat innebär bättre förutsättningar inför sista gruppspelsmatchen medan ett nederlag resulterar i uppförsbacke.

Slovakien tappade oväntat poäng mot Nya Zeeland efter en 1-1-kvittering i slutsekunderna av All Whites. Detta var riktigt bittert för slovakerna som kände att de förtjänade segern. 1-1 blev även slutresultatet i Paraguays match mot Italien där Paraguay tog ledningen genom Antolín Alcaraz. Man var däremot underlägsna sina motståndare vad gäller bollinnehav och fick också sedan kapitulera efter ett tveksamt målvaktsingripande av Justo Villar.

Den nyblivne Sunderland-spelaren Cristian Riveros tror att matchen mot Slovakien kommer att vara olik den mot italienarna.

- Det här laget är annorlunda. I den här matchen kommer vi att ha mycket boll. Vi måste vara exakta i våra passningar och ha tålamod eftersom att de överlåter initiativet till dig. De tillåter dig hoppas en del, men vid minsta lilla misstag går de till kontring, säger han till Fifa.com.

Ett oavgjort resultat mellan Slovakien och Paraguay skulle förmodligen gynna de sistnämnda mer med tanke på att Paraguay har Nya Zeeland att möta i sista matchen medan Slovakien tvingas spela mot Italien. Paraguay kommer säkert att gå för segern, men Slovakien lär behöva den aningen mer.

En glädjande nyhet för paraguayanerna är att målsprutan från Benfica, Óscar Cardozo, hoppade in i matchen mot Italien, och således bör anfallarens skadeproblem vara över. En annan spelare som däremot ådragit sig en skada är mittfältaren Jonathan Santana som tvingades spela sista kvarten mot Italien med en form av muskelbristning på grund av att Gerardo Martino avverkat alla sina tre byten.

- Det ser inte bra ut, i alla fall inte för närvarande. Diagnosen verkar inte speciellt lovande, förklarar tränare Martino.

Nu innebär inte skadan någon direkt ändring i Paraguays startelva då Santana infann sig på bänken förra matchen, men det är ändå en bra spelare och ett avbräck för laget.

Beträffande startelvan har inga uttalanden gjorts om några förändringar gentemot senast, varför den mer eller mindre bör vara intakt. Frågan är bara vilka två anfallare som Martino väljer att starta med då det såg väldigt stelt ut med Nelson Váldez och Lucas Barrios senast. Ger han dessa två förnyat förtroende tillsammans eller kommer Roque Santa Cruz och/eller Óscar Cardozo att få börja?

Om vi får vittna någon sprudlande fotboll i morgon återstår att se, men om det blir bekostnad av att Paraguay släpper till mycket bakåt så kan ni glömma det genast. Martino vill inte sätta andraplatsen i gruppen på spel för en eventuell ”lättare” motståndare i åttondelsfinalen.

- Vårt främsta mål är att säkra avancemang eftersom att vinna-eller-försvinna-matcherna skall börja i andrarundan och inte här, säger han.

Andreas Eronen2010-06-19 13:31:00
Author

Fler artiklar om Paraguay