Lagbanner
2017-09-12 20:45

Shrewsbury - Southend

Inför Paraguay - Japan

Antingen Paraguay eller Japan kommer att bli historiska efter morgondagens åttondelsfinal. Det laget som vinner kommer nämligen att hyllas som de som tog sitt land till en kvartsfinal i VM för första gången.

Paraguay slutade som bekant i topp i sin grupp, vilket för Gerardo Martinos mannar innebär att man undviker att få möta Holland i åttondelsfinalen – ett Holland som tog full pott i Grupp E. Vilka man däremot får möta är Japan som visat sig starkare än många på förhand anat de skulle vara. Man slog Kamerun i öppningsmatchen efter mål av Keisuke Honda, ett av utropstecknen så här långt i VM, för att sedan åka på en knapp förlust mot Holland. Inför sista gruppspelsmatchen, mot Danmark, var det vinna eller försvinna för danskarna medan Japan kunde spela oavgjort och gå vidare på bättre målskillnad. Man vann matchen med 3-1, bland annat efter två frisparksmål.

- När de får tag i bollen ställer de om till kontring väldigt snabbt – det är det vi måste vara som mest vaksamma på, kontringarna. Och efter vad vi såg häromdagen måste vi försöka att inte dra på oss frisparkar i närheten av straffområdet, varnar Gerardo Martino i en intervju med Fifa.com.

Den japanska tränaren, Takeshi Okada, vill se sitt lag slåss för Asiens ära sedan Japan är det sista asiatiska laget kvar i turneringen efter Sydkoreas sorti mot Uruguay.

- Vi vill spela på ett hedervärt sätt som företrädare för Asien och Japan. Jag anser att vi måste spela med extra stolthet då vi är de enda asiatiska representanterna. Min lust att slå Paraguay är nu även mer bestämd, säger han.

Paraguay förmodas återgå till den startelva som man använde i matchen mot Slovakien. Det lär alltså bli fortsatt 4-3-3 men med Antolín Alcaraz, Carlos Bonet och Lucas Barrios tillbaka i startelvan. Däremot tvingas man göra i alla fall en ändring då mittfältaren Víctor Cáceres är avstängd efter att ha dragit på sig en varning mot Nya Zeeland.

För Japans del behöver inte, och lär ej heller, Okada ändra något namn efter lagets fina insats mot Danmark, varpå japanerna formerar i en 4-2-3-1-uppställning som ni kan bevittna i grafiken längst nedan.

Paraguay-Japan tordes bli en jämn tillställning med två lag som kommer visa sin stora vägran att förlora. Paraguay är så här långt obesegrade i VM medan Japan endast har den snöpliga plumpen mot Holland i protokollet.

Förutom att det är en match mellan två spännande lag så kommer de vinnande spelarna att gå till historien som de som fört Paraguay, eller Japan, till sin första kvartsfinal någonsin i världsmästerskapet.

Andreas Eronen2010-06-28 14:27:00
Author

Fler artiklar om Paraguay