Lagbanner
2017-09-09 16:00

Rotherham - Bury

Inför Paraguay - Spanien

Den 15:e maj 1811 förklarades Paraguay självständigt – från Spanien. Nu slåss ländernas fotbollslandslag om en plats i världsmästerskapets ena semifinal.

Bra turnering av Paraguay

Få trodde på Paraguay i gruppspelsmatchen mot Italien. Ännu färre tror på de rödvita när de i morgon tar sig an Spanien. Ett utmärkt läge för Albirroja som sällan viker ner sig mot bättre motstånd.

- Vi har respekt för Spanien eftersom att de är ett starkt lag. Men respekten försvinner så fort du går in på planen. Samma sak hände mot världsmästarna Italien, och nu är Italien hemma och vi är här, säger anfallaren Lucas Barrios.

Paraguay har gjort det som krävts av dem – och lite till. Man gick vidare från sin grupp - som segrare dessutom - och avancerade från åttondelsfinalen. I dag kan spelarna i den paraguayanska truppen skryta med att de var först med att ta sitt kära land till en kvartsfinal i VM.

4-4-2 eller 4-3-3?

Den stora frågan inför matchen vad gäller Paraguay är om laget återgår till en 4-4-2-uppställning som man använde sig av i premiärmatchen mot Italien eller om man fortsätter med 4-3-3 precis som i de övriga matcherna. Det kan nämligen mycket väl bli så att förbundskaptenen Gerardo Martino väljer ett fyramannamittfält med endast två på topp då samarbetet anfallarna emellan inte varit jättebra. Ingen av Paraguays anfallare har faktiskt lyckats göra mål i VM så här långt.

Tuffaste matchen hittills

Som rubriken ovan lyder så kommer matchen mot europamästarna Spanien att bli den tuffaste för Paraguay så här långt. Italien var en besvikelse rent generellt, och varken Slovakien eller Nya Zeeland skapade rädsla hos de paraguayanska spelarna. Mot Japan fick Paraguay kämpa för att gå vidare, men det är ändå ingenting jämfört med vad som troligtvis väntar mot spanjorerna.

Spanien kommer att anfalla. Spanien kommer att vilja göra mål. Även om Paraguays motståndare i morgon inte har visat prov på den nivå de besatt under EM så måste verkligen Paraguay spela på topp för att kunna ha en chans att tämja de spanska tjurarna. Defensiven måste vara lika bra som den vanligtvis är samt att lagets offensiva krafter måste höja sig ett par snäpp.

Vändningen för Torres?

David Villa är ett direkt hot mot Paraguay med sin näsa för mål. Även Fernando Torres är en anfallare av högsta klass, men Liverpool-spelaren har inte kommit igång nu under VM. Trots detta väljer Spaniens förbundskapten Vicente Del Bosque att ge Torres fortsatt förtroende.

- Han axlar en stor roll i laget, oroar ständigt motståndarlagets mittbackar, drar ut försvaret och skapar ytor åt Villa och andra spelare bakom honom. Han kommer att bli väldigt användbar för oss längre fram, säger Del Bosque.

För undertecknad känns det bara som en tidsfråga innan det lossnar även för ”El Niño”.

Spelare som 59-åringe Del Bosque däremot förmodligen inte kommer att ha användning för är mittfältaren Javi Martínez och försvararen Raúl Albiol. Den sistnämnde lider av en skada i högerbenet medan Martínez tvingades linka av det spanska lagets träning i går med en fotledsskada.

Större förväntningar på Spanien

Spanien kommer med all säkerhet vara det lag som för matchen till stora delar medan Paraguay ska se till att försöka ta vara på de chanser som ges. Ytterligare framgång för Paraguay i den här turneringen är en bonus medan förväntningarna på Spanien är desto högre – man ska bara vinna morgondagens batalj.

Kan Paraguay lyckas hålla undan för ett baklängesmål långt in i matchen kan det kanske frustrera de spanska spelarna och således vara till de rödvitrandigas fördel. Mycket fokus kommer med andra ord att ligga på hur pass bra Paraguay försvarar sig mot Spaniens väntade anstormning med start klockan 20.30 i morgon, lördag.

Andreas Eronen2010-07-02 17:31:00
Author

Fler artiklar om Paraguay