Sirius - Villa Lidköping
1 - 7

IK Sirius – Villa Lidköping BK: 1-7
Victor Lundberg och hans Sirius gick på knäna.

Villa, som senast de var på Studenternas bärgade sitt första SM-guld, gjorde processen kort med Sirius. Det blev en ny förkrossande seger för Villa där IKS, liksom i Lidköping för 24 dagar sedan, bara förmådde göra ett mål.

Anton Andersson fick förtroende att vakta hemmalagets mål. Villa å sin sida luftade sin reservmålvakt, Jon Karlsson, i mål. I övrigt hade Blåsvart ett tungt avbräck i Markus Kumpuoja, som klev ut skadad senast och dragits med skadeskavanker större delen av säsongen. Prognoserna just nu verkar illavarslande och i värsta fall missar den finske stjärnspelaren resten av säsongen. In i dagens trupp tillkom i stället August Elebring, som stått utanför matchtruppen en handfull matcher i följd. Åter i A-laget var även junioren Arvid Tapper efter en tids frånvaro för en tumskada, men som sedan ett tag nu dominerat i juniorlagen (och åter blivit uttagen till P17-landslaget ihop med Simon Bonetto).

Blott 20-årige William Arvidsson gjorde mål redan i den första minuten när Sirius inledde matchen sådär passivt som senast. Det hade bara gått 50 sekunder när han från vänsterkanten fick lägga in bollen, tämligen enkelt. Sirius skärpte till sig lite efter det, bland annat Jimi Heinonen hade ett skott som renderade i en hörna. Elva minuter senare hade dock Villa utökat sin ledning genom 19-årige Albin Thomsen. Det var Villa som var det förande laget och Sirius fick mest sporadiska anfall. Sirius vänsterhalva Ted Haraldsson lyckades exempelvis vaska fram en hörna, men hörnskyttet var illa inställt. Villas sikte var inte heller det skarpaste, då flera hörnor missades och till och med en straff i 33:e minuten. Andersson i hemmamålet ska dock tillägnas en del beröm i sammanhanget, inte minst på straffen som mer var att betrakta som en bra räddning.

Det blev en ganska intetsägande matchbild efter Villas fina start, men IKS gjorde det bra som höll nere siffrorna och höll kvar visst liv i matchen ändå. 0-2 stod sig halvleken ut egentligen, men så släppte man till ett snöpligt mål i halvlekens absoluta slutsekunder. Alldeles för ofokuserat av Blåsvart att släppa in mål i första halvlekens första och sista minut. Med sådant slarv ska det mycket till för att man ska ta poäng mot mästarna.

Andra halvlek startade inte heller så upplyftande, utan då satte Villa halvlekens första hörna genom ivrige William Arvidsson och ridån var nere för hemmalaget. Det blev en bandy där Villa kontrollerade det mesta av spelet och Sirius kom knappt till några rejäla chanser. Två skott på mål och en hörna var allt som skapades innan Tuomas Liukkonen – av alla – åtminstone kunde göra ett tröstmål. Men innan dess hade Villa gjort tre mål. Först kom femman vackert genom talangfulle Albin Thomsen, som likt Arvidsson blev tvåmålsskytt, och därefter dunkade erfarna duon Johan Löfstedt och Joakim Andersson in hörnor från varsitt håll.

Det var med andra ord ingen jättetrevlig eftermiddag på Studenternas i dag, men det var ganska väntat egentligen. Nu gäller det snarare att leverera i kommande matcher. Härnäst, i början på det nya året, väntar desto viktigare matcher mot Broberg (b) på fredag och Frillesås (h) på trettondagen, där poängen snarare ska in. En positiv aspekt med dagens match var ändå publiksiffran som nådde upp till 1 120 åskådare, trots ett par förluster i följd. I övrigt var det inte speciellt kul i dag. Inte heller när övriga resultat ur den samlade omgången noterades: AIK-Motala 6-1, Vänersborg-Åby 7-4 och Bollnäs-Broberg 4-6. Detta innebar att AIK och Broberg gick om Sirius i tabellen, som nu parkerar på fjolårets slutplacering (i Sirius-kretsar kallad ”okval”) och Vänersborg skuggar nu bakom i tabellen med samma målskillnad, men två poäng mindre. Det är hysteriskt jämnt i serien där det endast skiljer två poäng mellan tabellfyran och -elvan. Så det kan svänga snabbt i denna tabellskara. Det gäller att hänga med i svängarna och ta poäng i rätt matcher. Gott Nytt År, alla Sirius-vänner och bandyälskare där ute!