2019-12-28 14:00

Sirius - Villa Lidköping

Inför: IK Sirius – Villa Lidköping BK
Vilket humör är "Nisse" Bergström på i dag, tro?

Inför: IK Sirius – Villa Lidköping BK

Matcherna duggar åter tätt i elitserien. Efter grundseriens höjdpunkt, Annandagen, väntar redan nu iskall mellandagsbandy. Sirius ställs mot regerande mästarna, som i höstas vann med 9-1 mot IKS.

Sirius har frågetecken på karismatiske Markus Kumpuoja som klev ut skadad på Zinkensdamm senast. I övrigt har laget inga skador att rapportera. Som vanligt är det lite spännande att se vem som får stå i mål. Erik Persson gjorde det grymt bra större delen av matchen senast. Anton Andersson brukar dock mestadels få stå när det vankas hemmamatch. Oavsett vem som står gäller det att denne gör en maxprestation eller till och med överpresterar. För känner man Villa rätt, så kommer de gasa rejält och skapa den ena chansen efter den andra. Serieledarna har många stjärnspelare att se upp för. Det gäller att sätta defensiven bättre än sist, eller kanske framför allt; sätta nivån från start och inte bjuda gästerna på en betryggande ledning, så som senast. Här är det viktigt att visa rätt inställning och attityd, samtidigt som det måste vara disciplinerat.

Väderleken är återigen finfin för bandy, vilket knappast försämrar mästarlagets odds. Samtidigt spelade Sirius tidigare den här månaden oavgjort hemma mot Edsbyn, Villas främsta konkurrent om seriesegern. Då var det förvisso en match med extremt svårspelade förutsättningar i två perioder, men där Sirius tog kommandot och kvitterade när isen var som bäst. Så, vem vet? Har Sirius en riktigt bra dag, samtidigt som motståndarna inte kommer upp i nivå, så kan det bli match av det hela. Senast kryssade ju AIK mot Villa i deras hall, vilket även Motala mäktat med tidigare i år, vilket visar på att lagmaskinen från "Lisch" har en mänsklig sida. Borta har dock laget bara kryssat en gång och står som obesegrade, vilket inget annat lag gör.

Annars är det dessvärre dystra siffror lagen emellan. I de tre senaste matcherna har Sirius släppt in nio eller tio mål och producerat totalt nio mål på dessa tre matcher. Senast Sirius slog Villa var närmare nio år sedan, den 15 januari 2011 på Studenternas, då det slutade 5-4. Den 17 december 2014 blev det oavgjort i Uppsala, 4-4, men annars har Villa gått segrande ur samtliga möten i modern tid. Inte sällan heller med stora siffror, vilket inte heller har varit ologiskt då Villa tillhört den absoluta toppen medan Blåsvart varit och skvalpat mestadels runt kval. Nu har dock Sirius vässat till sig och man kan hoppas att grabbarna vaknat på rätt sida, så att säga. I så fall kan laget göra match av vilket motstånd som helst, bevisligen. Har det unga laget å andra sidan vaknat på fel sida, så kan resultatet rinna iväg. Vilken sida de blåsvarta vaknat på återstår snart att se.

Johannes Olanders2019-12-28 12:12:00
Author

Fler artiklar om Sirius