Inför Watford - Sheffield U

Inför Watford - Sheffield U

Två lag som förra säsongen tillhörde Premier League drabbas i helgen samman då Blades åker till London för en svår bortamatch mot Watford.

Watford och Sheffield U, två lag som efter mindre lyckade säsonger fick lämna högsta divisionen i våras ställs i morgon mot varandra. Blades svarade för en fin insats då man  i veckan slog Chesterfield i Ligacupen och förhoppningsvis kan man göre en likvärdig insats mot Watford, även om motståndet denna gång är av högre klass.

Skador stör Blades
Desvärre har Sheffield U redan drabbas av lite skadebekymmer. Gary Naysmith fick tidigt utgå i tisdagens match efter att ha gjort sig illa i knät och det befaras att backen kommer vara borta omkring två veckor. Ett annat nyförvärv, Lee Hendrie skadade sig i knät i torsdags och kommer vara borta ännu längre, upp till åtta veckor kan Robson få klara sig utanför mittfältaren som debuterade i 2-2 mötet med Colchester förra helgen. 

Olyckligt med två skador efter två matcher men Blades har en bred trupp som förhoppningsvis inte skakas av detta. Ett glädjebesked är att Chris Morgan som missat säsongsinledning är fit for fight igen och kommer ta plats i mittförsvaret i morgon. I övrigt är alla spelare förutom långtidsskadade Rob Hulse redo för spel. I ligapremiären spelade Robson med Sharp och Beattie på topp, Jonathan Stead gjorde dock 2 mål senast mot Chesterfield och möjligen kan han få förtroendet från start i morgon?

Kabba mot sitt gamla Blades
Watford slutade som bekant sist i Premier League förra säsongen och var tidigt i våras klara för spel i The Championship. Till skillnad från Blades lyckades man vinna premiären, 2-1 borta mot Wolves imponerar sannerligen. Laget vann också i veckan mot Gillingham i Ligacupen, 3-0 hemma på Vicarage Road. Laget har därmed fått en 100% start på säsongen och kommer säkerligen sälja sig dyrt i morgon.

I Watford återfinns numer Blades gamla stjärna Steva Kabba. Det var i januari i år som Kabba lämnade Bramall Lane efter närmare fem år i klubben. Kabba kunde dock inte hjälpa Watford att klara nytt kontrakt till Premier League. Anfallaren gjorde 14 matcher under våren, spelade från start i Ligacupen senast och blev inbytt i premiären, men väntar fortfarande på sitt första mål för Watford. Förhoppningsvis kommer det vänta några matcher till.

1-0 Seger igen?
När lagen möttes förra säsongen slutade faktiskt båda mötena med seger för Blades 1-0. Borta på Vicarage Road kunde Danny Webber, f.d Watford, avgöra med ett sent mål och hemma i våras blev ett självmål matchens enda. Efter bara en pinne i premiären är ytterligare en 1-0 seger välkommet.

I övrigt kan vi rapportera att Ligacupen är lottad. Blades kommar att möta MK.Dons från League 2 och matchen spelas på Stadium: MK, 27 Augusti.

Joacim Gustafsson2007-08-17 18:16:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U