Blackburn Rovers Silly Season 2012 (1/2) - Nelsen släppt på free transfer

Blackburn Rovers Silly Season 2012 (1/2) - Nelsen släppt på free transfer

Rykten och bekräftade övergångar under januarifönstret.

Klara in

Bradley Orr, 29 år, ytterback, QPR

(9/1) Ytterback som har svårt att ta en plats i QPR. Har spenderat större delen av sin karriär i Bristol City. Källa: Lanchashire Telegraph.

(31/1) Enligt flera källor genomgår Orr just nu den obligatoriska läkarundersökningen på Ewood Park.

(31/1) Orr är nu officiellt en Rovers spelare och har skrivit på ett 2.5-årskontrakt.

Marcus Olsson, 23 år, anfallare/ytter, Free transfer

(30/1) En tranferbomb, i alla fall ur svenskt perspektiv som under kvällen levererades av Aftonbladet. Martins tvillingbror ska enligt kvällstidiningen vara med eller mindre klar för Rovers och har därmed fått betalt för sin kyla då han tidigare under januari tackat nej till Djurgården, Viking Stavanger och fortsatt spel i HBK. Någon scout i Blackburn kanske till och med minns Marcus då han var över på provspel samtidigt som Martin 2006 men utan samma lycka som tvillingbrorsan. Enligt Aftonbladet ska kontraktet sträcka sig över 2.5 år.

(31/1) Övergången är nu bekräftad av Rovers. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2014.


Eric Black, assisterande manager

(19/1) Enligt flera sidor är Eric Black klar som ny assisterande manger och efterträder då Paul Clemenet som tidigare lämnat för PSG. Tidigare har Black assisterat Steve Bruce i Sunderland och Birmingham samt själv varit manager för Motherwell och Coventry.

(23/1) Black är nu presenterad som ny assisterande manager.

Anthony Modeste, 23 år, anfallare, Bordeaux

(16/1) 23-årig anfallare som inte riktigt platsar i Bordeaux. Kean ska enligt Daily Mail vara intresserad av att låna in fransmannen. 

(17/1) Modeste verkar vara den spelare som är närmast en övergång och det börjar surras om läkarundersökning senare i veckan.

(19/1) Klar för Rovers säsongen ut enligt Bordeaux men inget officiellt från Blackburn än. Enligt flera källor finns ingen köpeklausul med i avtalet.

(20/1) Nu även presenterad på Rovers hemsida.

Tim Payne, 17 år, anfallare, Sacred Heart (Nya Zeeland)

(13/12) Har provspelat i november efter en framträdande roll i U17-VM.

(17/1) Ser ut att i princip vara klar för Rovers reservlag.

(25/1) Finns nu med bland spelarna på Rovers reservlags sida.


Klara ut

Filip Pivkovski

(1/2) Ur svenskintresse kan det även vara värt att nämna att Filip Pivkovski som i vanliga fall håller till i Rovers U18-lag har lånats ut till danska FC Nordsjælland säsongen ut. Danskarna ska även kunna ta över Pivkovskis kontrakt på permanent basis i sommar om han gör bra ifrån sig.


Keith Andrews

(13/12) Ska enligt The Mirror vara mer eller mindre klar för Swansea för 2 miljoner pund.

(2/1) Något Swansea ser det inte ut att bli i skrivande stund men irländaren imponerar i Championsship och borde inte ha några problem att finna en annan klubb.

(6/1) Är högst ofrivilligt tillbaka i Rovers efter sin utlåning till Ipswich. Kopplas nu ihop med Everton av ett antal mindre trovärdiga källor.

(17/1) Smått otroligt att Andrews fortfarande är kvar i klubben. Wigan uppges nu vara intresserade.

(30/1) Med en dag kvar på transferfönstret har Andrews lämnat in en transferansökan. Den gode Keith är alltså den ende som inte förstått att Rovers försökt sälja honom under ett års tid.

(31/1) I sista stund släpptes Andrews på free transfer till WBA där han skrev på ett 6-månaderskontrakt.

Ryan Nelsen

(6/1) 34-åringen har stora problem med sitt skadade knä och åkte nyligen på ett bakslag under en internmatch. Nu befinner sig den gamle kaptenen hemma i Nya Zeeland och det verkar allt troligare att Rovers kommer försöka avsluta hans kontrakt i förtid.

(31/1) Ska under transferfönstrets sista minuter släppts på free transfer för att sedan skriva på för Spurs. Dock inget officiellt än.

(1/2) Det står nu klart att Nelsen och Rovers kommit överens om att gå skilda vägar. Om det blir Spurs, någon annan klubb eller pension för Nelsen återstår att se.

Jason Roberts

(2/1) Precis som med Salgado har Roberts hamnat i frysboxen men i det här fallet kan det helt enkelt handla om bristande kvalité. Den gode Jason är en skön profil men tyvärr har han nog inte så mycket mer att tillföra på den här nivån och klubbar i Championsship borde vara intresserade.

(23/1) Southampton och Middlesbrough sägs vara intesserade av Roberts.

(25/1) Reading sägs nu vara redo att erbjuda Rovers en halv miljon pund för Roberts.

(26/1) Roberts har i dag skrivit på ett 18 månader långt kontrakt med Reading. Det är än så länge oklart hur mycket Rovers fått för Roberts men en tung lönepost är i alla fall borta.

Paul Clement, ass manager

(5/1) Nyrika PSG med Carlo Ancelotti är sugna på Keans högra hand Paul Clement. Clement och Ancelotti jobbade tidigare tillsammans i Chelsea.


(6/1) Clement har nu lämnat Rovers och Kean kan inleda jakten på en tredje assisterande manager för säsongen. Tills vidare kommer coachen Iain Brunskill assistera Kean på bänken.

Rykten in

Alexander Hleb, 30 år, mittfältare, Barcelona

(28/1) Hleb sitter fast Barcelonas frysbox igen efter att varit utlånad till Wolfsburg under hösten. West Ham och Rovers ska enligt Daily Mail kunna tänka sig att låna in vitryssen under våren.

Alberto Botia, 23 år, mittback, Sporting Gijon

(28/1) Högt rankad, ung spansk mittback som seglat upp som en eventuell ersättare om Samba skulle lämna.

Scott Sutter, 25 år, ytterback, Young Boys

(26/1) 25-årig högerback som hamnat i frysboxen hos Young Boys men har tidigare imponerat i europacupspelet mot bland annat Tottenham. Enligt flera källor pågår redan kontraktsdiskussioner efter att Young Boys gått ut med att Sutter fått lämna deras träningsläger i Spanien.

(28/1) Sutter provspelar i skrivande stund med Rovers. Det råder även delande meningar om den eventuella övergången kommer bli permanent eller enbart ett lån.


(31/1) Sutter ser ut att få åka hem till Schweiz igen då Kean verkar föredra Bradley Orr från QPR.

Richarlyson, 29 år, mitffältare, Atlético Mineiro

(23/1) Defensiv mittfältare med meriter från det brasilianska landslaget som kopplas ihop med Rovers. Hemma i Brasilien har Richarlyson stora problem då han ska ha kommit ut som homosexuell, något press och klubbledningar i Brasilien verkar ha väldigt svårt att acceptera.


Victor Caceres, 26 år, mittfältare, Libertad (Paraguay)

(17/1) Defensiv mittfältare med Jermaine Jones-egenskaper. Är ordinarie i Paraguays landslag och skulle därmed inte behöva något arbetstillstånd. Källa: The Mirror.


Zlatan Muslimovic, 30 år, anfallare, Free transfer

(9/1) Lanchashire Telegraph skriver att svenskbosniern är en av många spelare Rovers följer i dagsläget och är det den här typen av spelare som gäller inser man snart att det kommer bli svårt att hänga kvar i Premier League. Muslimovic har varit klubblös sen i somras då han lämnade grekiska PAOK där han på tre år gjort 70 matcher och 17 mål.

Jimmy Kebe, 27 år, yttermittfältare, Reading

(9/1) En av få spelare som kopplas ihop med Rovers som faktiskt skulle kunna tillföra något. Kebe är en vindsnabb yttermittfältare som spelat i Reading sedan 2008 men skulle säkert inte ha något emot en flytt upp till Premier League. Enligt BBC har Kebe erbjudits ett nytt kontrakt av Reading för 4 dagar sedan men det är oklart om maliern valt att tacka ja till detta.

Ricardo Fuller, 32 år, anfallare, Stoke

(9/1) Fuller är kort och gott en kopia på Jason Roberts fast med aningen bättre målsnitt. Lancashire Telegraph uppger även Fuller på sin lista över tänkbara värvningar och jämfört med Muslimovic vore kanske inte Jamaicanen så tokig.

Wahbi Khazri, 20 år, mittfältare, Bastia

(9/1) Ung mittfältare som nämns som en tänkbar ersättare till Hoilett av The Mirror. Precis som kanadensaren sitter Khazri på ett utgående kontrakt och värderas av den engelska tidningen till 1 miljon pund.


Esteban Granero, 24 år, mittfältare, Real Madrid

(2/1) Låter för bra för att vara sant och är med 99% säkerhet även det. Granero har förvisso hamnat i Mourinhos frysbox men borde ha bättre alternativ att välja mellan än ett bottenlag i Premier League. Kean sägs i alla fall vilja försöka låna in 24-åringen för resten av säsongen.


Andrew Johnson, 30 år, anfallare, Fulham

(26/12) Försvaret läcker som ett såll och är i desperat behov av förstärkningar men Kean har spanat in en föredetting i Fulham vars kontrakt går ut i sommar. Tanken är nog att värva spelare som kan göra ett bra jobb i Championsship i höst och i det facket passar Johnson bra. WBA, QPR och Leicester sägs också villiga att betala 2 miljoner pund för anfallaren


(12/1) Det ryktas lite löst att Rovers nu lagt ett bud på Johnson.

(16/1) Rovers bud förra veckan har bekräftats men Fulham tackade nej. Någon summa har inte nämts men det spekuleras om att det var så lågt som 1 miljon pund vilket i så fall var en halv miljon mindre än QPR´s bud tidigare i januari som Fulham också tackade nej till.

Papakouly Diop, 25 år, mittfältare, Racing Santander

(13/12) Defensiv mittfältare som nämns som en av dom som kommer få lämna Racing i januari pga klubben ekonomiska bekymmer. Kean letar fortfarande efter en spelartyp som kan ersätta Jermaine Jones och senegalesen är ett alternativ.

Mounir El Hamadoui, 27 år, anfallare, Ajax

(13/12) Marockanen var nära en övergång till Rovers i augusti men Kean och c:o valde då Yakubu istället. Ett antal sidor i england har under hösten skrivit att Rovers fortfarande kan tänka sig att plocka in anfallaren för att få mer bredd framåt.

Rykten ut

David Dunn

(25/1) Den gamle trotjänaren ser ut att få ett nytt 2-årskontrakt.


(28/1) Det blev ett nytt 1-årskontrakt för Dunn som alltså kommer spela nästa säsong i Roverströjan.

(31/1) Kean ska nu ha bekräftat att Dunns nya kontrakt även innehåller avtal om att Dunn ska få en Coachroll i klubben.

Yakubu

(6/1) Enligt föga pålitliga The Sun har QPR lagt ett bud på 1.5 miljoner pund som Rovers skrattat bort.


(12/1) Galatasaray är intresserade av Yakubu och kan tänka lägga ett bud på 6.5 miljoner pund.

Mauro Formica

(5/1) Argentinska Newells ska ha försökt låna Formica av Rovers men fått avslag. Formica sägs vantrivas i England.

(23/1) Kopplas ihop med Olympiakos av Sky Sports. Troligen handlar det om ett lån säsongen ut med en köpoption i sommar och man kan fråga sig vad Rovers tjänar på det. Det är nu vi behöver få loss pengar.


(25/1) Någon affär med Olympiakos lär inte bli av om grekerna inte slantar upp minst 3.5 miljoner pund direkt, det vill säga det Rovers betalade för Formica. Flamengo sägs också vara intresserade av argentinaren.

Michel Salgado

(2/1) Enligt klubben är Salgado skadad och enligt spanjoren själv får han inte spela för att mer speltid automatiskt skulle innebära en kontraktsförlängning via en klasul och hans kontrakt. Mycket tyder på att den gamle Real-hjälten får lämna Rovers redan i januari för att minska på lönekostnaderna.

(5/1) Salgado har lockat till sig intresse från ett antal kinesiska klubbar.


Chris Samba

(26/12) Backbjässen och Rovers nyckelspelare nummer ett kan vara på väg bort redan i januari och ingen kan väl klandra honom om han lämnar Keans sjunkande skepp. Tidigare har Arsenal och Tottenham försökt knyta mittbacken till sig men nu verkar även QPR intresserade och sägs komma att bjuda 8 miljoner pund när transferfönstret öppnar.


(9/1) Rovers har efter ett pinsamt bud från QPR på 5 miljoner pund valt att gå officiellt med att Samba inte är till salu. Återstår och se om klubben håller det löftet och hur Samba själv reagerar på att åter igen inte få flytta.

(12/1) Samba har gått ut med att han tänker söka sig till en klubb med ambitioner som matchar hans egna och ingen kan väl klandra honom. Spelarna har precis som fansen blivit lovade en ljus framtid men sanningen om Venkys och deras planer blir allt tydligare för varje dag som går. PSG & Tottenham ser i skrivande stund ut att vara favoriter till att lyckas värva Samba men nyrika QPR kanske kan höja sitt tidigare med bud och locka med Sambafavoriten Sparky på managerposten.


(16/1 - 1) Samba missade matchen mot Fulham pga "magsmärtor". Ryktena satte genast igång att mittbacken försöker göra sig omöjligt för att Rovers ska sälja honom men enligt Kean räknar han kallt med att ha honom tillbaka till matchen mot Everton. Tottenham och PSG följer garanterat utvecklingen med stort intresse medan QPR antagligen kan räknas bort om dom lyckas ro hem Alex från Chelsea.

(16/1 - 2) Samba ska under eftermiddagen ha lämnat in en "transfer request".


(17/1) Rovers spelar hårt mot hårt och ska ha avslagit Sambas transferansökan.

(19/1) Samba är tillbaka i träning och har han bara huvudet med sig lär han starta mot Everton.

(25/1) Rovers fortsätter spela hårt mot hårt och eftersom Samba fortfarande verkar lite tjurig ryktas det att han kommer få träna med juniorerna tills transferfönstret stänger.

David Hoilett

(13/12) Vägrar skriva på ett nytt kontrakt med Rovers och oddsen för att kanadensaren lämnar redan i januari sjunker för varje dag som går. Tottenham, Liverpool och Newcastle har alla kopplats ihop med den kvicke yttern under hösten.

(6/1) Kean har under dagens presskonferens bekräftat att Hoilett troligen lämnar i januari då kontraktförhandlingarna strandat.


(9/1) Bolton ska aningen oväntat vara den första klubben som lagt ett bud på Hoilett men hur korkade Venkys än är säljer dom väl inte kanadensaren till en bottenkollega?

(17/1) Det ser ut som att Hoilett kommer bli kvar vårsäsongen ut i Rovers för att sedan lämna på free transfer, i alla fall om man får tro Hoilett Far/agent.

Steven Nzonzi

(13/12) Har inte imponerat på samma sätt som under sin debutsäsong i Rovers men är fortfarande ung och lovande. Arsenal, Chelsea och ryska Spartak Moskva ryktas hålla koll på fransmannen.

(16/1) Stoke & QPR har förhört sig om Nzonzis tillgänglighet enligt The Mirror.

Avskrivna rykten

Truppen i dagsläget

01. Paul Robinson
13. Mark Bunn
34. Jake Kean

02. Michel Salgado
03. Martin Olsson
04. Christopher Samba
05. Gael Givet
16. Scott Dann
31. Grant Hanley
32. Bruno Ribeiro
37. Zac Aley
38. Myles Anderson
39. Adam Henley
XX. Bradley Orr

08. David Dunn
10. Mauro Formica
11. Vince Grella
12. Morten Gamst Pedersen
14. Radosav Petrovic
15. Steven Nzonzi
23. David Hoilett
29. Simon Vukcevic
33. Josh Morris
35. Jason Lowe
36. Amine Linganzi
40. Robbie Cotton
XX. Marcus Olsson

09. Anthony Modeste (Inlånad från Bordeaux)
19. Jordan Slew
20. Ruben Rochina
22. Nick Blackman
24. Ayegbeni Yakubu
25. David Goodwillie

Björn Walletunb.walletun@gmail.com2012-02-01 14:40:00
Author

Fler artiklar om Blackburn