Årets första supporterresa började med ett besök på akuten
Lånet från Birmingham City, Alex Jones, gjorde 2 mål i segermatchen. Han är utlånad fram till årsskiftet.

Årets första supporterresa började med ett besök på akuten

Så har årets första supporterresa avklarats där man fick se Port Vale enkelt besegra Scunthorpe med 3-1 och gå upp på en play off plats. Men vi tar det från början eftersom resan började med ett besök på akuten på Norrlands Universitets sjukhus i Umeå.

Midsommar spenderas i sommarstugan uppe i Västerbotten där jag och min hustru hade åkt upp i hennes bil. Tyvärr bröt hon foten och vi satt nästan hela midsommardagen på akuten innan hon blev gipsad. Det är min hustru som kör bil insåg vi ganska snabbt att hela sommaren skulle komma att vara på hemmaplan med inga bilutflykter bland annat.  

Det var nu drygt två månader innan hon skulle få ta av sig gipset så jag tänkte att jag måste ha någonting att se framemot under sommaren och vad kunde inte vara roligare att fara och se Port Vale en varm sommar månad. Sagt och gjort så bokade jag en flygbiljett till Manchester den 26 augusti för att se Port Vale-Scunthorpe.

Fredagen den 26 augusti bar det av till Manchester med den för mig numera vanliga avgångstiden 17:05 från Arlanda till Manchester med SAS. Med på planet var Viasats kommentatorer Niklas Holmgren och experten Bosse Pettersson. Dock skulle de inte till Vale Park tyvärr för att kommentera utan Hull-Manchester Unied och Manchester City-West Ham stod på deras program.

Flyget och tåget ned till Stoke gick smärtfritt och vid 21-tiden checkade jag in på Premier Inn i Hanley. En snabb middag på hotellets restaurang intogs innan det var dags att spela bort lite pengar på det intill liggande casinot.

Lördag 27 augusti matchdagen vaknar jag 8-tiden på morgon och tar det allmänt lugnt på morgonen. Vid elva-tiden tar jag en taxi till Vale Park. Första timmen spenderas mestadels i klubbshopen där jag ska inhandla lite jackor bland annat.  Min flygbilett innebar att jag flög ”light” och bara hade med mig en liten ryggsäck så jag hade kommit överens med Andy Burgess i klubbshopen att han skulle sända alla kläder i ett paket till Sverige. Det blev en ny vinterjack och en regn jacka och lite andra småsaker för 1.500 kronor innan shoppingen var klar.

Brukar som vanligt kosta på mig ett sponsor-paket i Chris Bayley Lounge med utsikten över planen. Denna gång var det lite mer glest befolkat än tidigare och jag fick chansen att följa med matchsponsorerna på en guidad visning av lokalerna med ett besök i omklädningsrummet där jag fick möjlighet att ta ett fotografi med Jak Alnvik som jag sponsrar denna säsong. Jak Alnvik har gått från klarhet till klarhet som målvakt och kommer att vara en bra sista utpost i laget. Fick också möjlighet att hälsa på svenske Christopher Mbamba som värvades till Port Vale i somras.

En trerättersmiddag intogs i restaurangen innan det var dags för avspark. I Chris Bayley Lounge satt förresten Tom Williams som jag träffade på samma restaurang i oktober månad förra året då jag var över till England senast. Han hade faktiskt inte varit på restaurangen heller sedan den där dagen i oktober månad 2015 då jag var där senast !

Dagens motståndare var alltså Scunthorpe som ligger i toppen av League One och hade spelat 10 matcher i följd utan förlust om man räknar med den förra säsongen och föregående helg hade man besegrat Gillingham med 5-0 så motståndet kunde inte ha varit tuffare. Men Port Vale ville annorlunda.

I den 33:e minuten tog man ledningen sedan Anton Forrester sprang igenom Scunthorpes försvar och kunde slå in bollen utom räckhåll för målvakten. Port Vale såg ut att gå mot en 1-0 ledning i halvtid och fjärdedomaren visade att det var inga tilläggsminuter i den första halvleken. Dock lät domaren matchen fortsätta ett tag efter att klockan visade 45 minuter spelade och på tilläggstiden kunde man kvittera tyvärr.

Men den andra halvleken var Port Vales helt och hållet. Lånet från Birmingham City, Alex Jones, gjorde två mål och sedan Scunthorpe fått en spelare utvisad var det aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna matchen och slutresultat skrevs till 3-1. Spelarna fick en stående ovation efter
slutsignalen.
.
Fick sedan möjlighet att dela ut pris till matchens lirare som var Anton Forrester vilket var en upplevelse. En glad och lycklig författare till denna artikel vandrade sedan ner mot Burslem för pubbesök. Nu hade det engelska vädret kommit och det regnade eller rättare sagt öste ner när slutsignalen hade gått. Som tur var fick jag lift med Christopher Mbamba som släppte av mig i centrala Burslem.

Första stoppet blev The Post Office Vault som är Burslems minsta (!) pub, men väl en av de bästa. Där fanns de gamla vännerna Neal Phillips och Rickard Kirkham som jag också träffat i Sverige. Färden fortsatte till The Swan där klubbens maskot Boomer alias Gavin Yorke dök upp. Kvällen fortsatte en timme till där innan det var dags att dra sig tillbaka till hotellet.

En härlig lördag avslutades med att titta på Match of The Day där man sammanfattade dagens matcher i Premier League. Zlantan fick gå mållös för första gången från en fotbollsplan i England där United i alla fall lyckades vinna med 1-0 mot Hull.

Full engelsk frukost på söndagsmorgonen för att sedan ta tåget ner till Birmingham och matchen West Bromwich-Middlesborough. Det var inga större problem att ta sig till The Hawthorns och jag var framme drygt en timme innan avspark.

The Hawthorns var en angenäm överraskning. Väl disponerad arena där sikten var bra var man satt. Hade blivit medlem i deras förening för att kunna köpa en bra biljett. Fick tag på en biljett för £ 25 (300 kr) vd mittenlinjen på 15:e raden drygt. Kunde inte ha varit en bättre plats. Där ligger många allsvenska klubbar i lä i avseende priser och bra arenor.

Matchen var dock allt annat än bra. Middlesborough är nykomlingar i Premier League och spelade för ett oavgjort resultat. West Bromwich tränas av gamle Stoke managern Tony Pulis som har rykte om sig att spela en tråkig fotboll och jag kan inte säga något annat än att de spelade en tråkig fotboll. Matchen bjöd å knappt på några målchanser och hemmaspelarna blev utbuade när de gick in till halvtidsvilan. Matchen slutade helt följaktligen 0-0.

Det var sedan bara att ta tåget till mitt hotell vid Manchesters flygplats. En god middag på hotellet avslutade dagen. Planet tillbaka till Sverige gick på förmiddagen och strax efter lunch var jag tillbaka i Sverige och jobbet i Botkyrka..

En trevlig helg var över och jag började redan se framemot nästa resa till England och Port Vale i december. Och kommer Port Vale att ligga kvar i toppen efter nyår också så blir det också många fler resor till England nästa år också.    

Tomas Silfver2016-09-13 20:00:00
Author

Fler artiklar om Port Vale