Årets säsong
Här följer en sammanfattning av årets säsong.

Årets säsong

Här följer en sammanfattning av årets säsong om vad hänt i Port Vale, League Two och Stoke med omnejd.

Årets största hemmaseger: Port Vale-Aldershot 4-0 den 17 december.

Årets största bortaseger: Bristol Rovers-Port Vale 0-3 den 25 oktober

Årets högsta publiksiffra:  5.889 åskådare Port Vale-Crawley den 6 augusti   

Vanligaste resultat: 1-0 blev segersiffrorna vid fem tillfällen.

Årets spelare: Doug Loft

Årets unge spelare: Joe Davis

Årets anställde: Glenn Jeneson som är vaktmästare på Vale Park. Han drabbades av testikel cancer för fyra år, men är nu tillbaka på jobbet.

Årets skyttekung: Marc Richards 17 mål

Årets mest meriterade spelare: Lånet från Glasgow Rangers, Andy Little, som under tiden på Vale Park spelade i startelvan i en EM-kval match mellan Italien och Nordirland. 

Årets fotograf: Supportern Alex Steventon som ville ta en bild på de tomma p-platserna för klubbens ordförande och VD, men som istället blev tagen av polisen som undrade vad han höll på med.

Årets strikare: Darren Walker som sprang naken in på planen i matchen mot Accrington. Tre års avstängning från Vale Park blev straffet för tilltaget.

Årets mest hjulbente: Målvakten Stuart Tomlinson som släppte in Bradfords kvitteringsboll mellan benen på en nick i den 95:e minuten.

Årets insamlare: Peter Ljunggren som samlade in nästan 8.000 kr för att rädda Port Vale undan konkurs.

Årets affärsidé: Köp aktier och betala dom senare: En ny affärsidé av herrar Miller och Deakin för att bli invalda i styrelsen, men de äkte fort ut ur klubben då deras tricks avslöjades.

Årets läsare: Förre ordföranden Mike Lloyd som hade läst en hel del Henning Mankell böcker, men var så dålig på att läsa klubbens kassaböcker att Port Vale var tvungen att sättas under konkursförvaltning.

Årets muskelbyggare: Målvakten Stuart Tomlinson som har enorma muskler som Hulken. Satsar nog på en karriär som muskelbyggare den dag fotbollskarriären är över.

Årets konstigaste försvarstal: ”-Stokes invånare kommer att förlora på om jag får körkortet indraget” Stoke manager Tony Pulis efter hotet om att få körkortet indraget efter en fortkörning. 

Välkommen tillbaka 1: Accringtons populäre manager John Coleman tog efter mer än tio år vid Crown Ground chansen att pröva sina vingar i en annan klubb. Han och hans assisterande manager nappade på Rochdales erbjudande i League One i början av året, men det blev inte bättre än att laget slutade på sista plats i League One och återfinns i League Two nästa säsong, det vill säga samma serie som Accrington !

Välkommen tillbaka 2: Chesterfield och Wycombe är tillbaka i League Two efter en säsong i League One. Livet i en högre division är inte alltid så enkel. Det fodras helt andra resurser där.

På återseende: Hereford och Macclesfield som får ta nya tag i The Conference nästa säsong.
 
 
 

Tomas Silfver2012-05-19 00:10:00
Author

Fler artiklar om Port Vale