En säsongstart utöver det vanliga

Årets säsong har börjat utöver det vanliga med Port Vale och nu börjar fansen drömma om play off framåt maj månad. Det var länge sedan som Port Vale började säsongen på detta sätt även om helgens match mot Bury var en besvikelse. Ingen sol utan en skugga dock.

Den 16 augusti besegrade man Rochdale med matchens enda mål och den 20 förlorade man med matchens enda mål borta mot Swindon. Port Vale var väl egentligen värda att få med sig en poäng, men fotbollsgudarna ville annorlunda.  Det ska nämnas att Port Vale alltid haft svårt på bortaplan mot Swindon Town.

Den 27 augusti besegrades ganska enkelt Scunthorpe hemma på Vale Park med 3-1 som undertecknad fick bevittna. Scunthorpe hade ju gått som tåget i början av säsongen och Var obesegrade, men mot The Valiants hade man ingenting att sätta emot. Port Vale dominerade under den första halvleken och såg ut att gå in i halvtidspausen med en 1-0 ledning, men Scunthorpe lyckades få till en kvittering på övertid. Detta sedan domaren hade angett att 0 minuter var tillagda i den första halvleken, men han hade ändå låtit spelet fortsätta och bortalaget kunde kvittera.

I den andra halvleken presenterade sig lånet från Birmingham City Alex Jones med två mål och segern kunde till slut skrivas till 3-1. Laget fick stående ovationer när man gick av planen. Han fick pris som matchens lirare efter slutsignalen som delades ut av undertecknad.

Några dagar senare var det dags för Checkatrade Trophy eller Football  League Trophy som det hette förut. Till denna säsong hade lagen i Premier League och The Championship fått möjlighet att ställa upp med sin U-23 lag sedan de bland hade skänkt prispengar till turneringen. Anledningen till att U23 lagen kulle få vara med är att deras ungdomar skulle få möjlighet till att spela lite tuffare matcher.  Detta har inte fallit väl ut  bland supportrarna till klubbarna i League One och League Two och många fans bojkottade matcherna över hela England.

Hur som helst fick Port Vale möta Derbys U-23 lag och det var en match som man dominerade från början till slut. Det dröjde en bit in i den andra halvleken innan mittbacken Nathan Smith kunde göra seger målet 1-0. Här spelade också svenske Chris Mbamba från start för andra gången under säsongen.   Football League Trophy är annars en cup som Port Vale lyckats bra i och man har vunnit den två gånger med bland annat en finalvinst på Wembley.

Nåväl, igår lördag var det en skugga över Port Vale då man förlorade mot Bury med 4-1 i hemska väderförhållanden på en regntung plan sedan regnet öste ner i flera timmar innan matchen började. Det första målet kom sedan en bakåtpassning hade fastnat i en vattenpöl. Nu ska det sägas att Port Vale saknade det centrala mittfältsparet Anthony Grant och Anthony de Freitas på grund av skador. Tyvärr nådde inte deras ersättare upp till deras standard.

Men Port Vale kommer alltid igen. Nu väntar Peterborough på  ABAX stadium nästa helg.