Brisbane Road, 2021-02-20 16:00

Leyton Orient - Port Vale

Inför Leyton Orient - Port Vale

Imorgon lördag debuterar Darrell Clarke som huvudtränare för Port Vale och han gör det mot ett relativt formsvagt Leyton Orient. Vale kommer till The Breyer Group Stadium som 19:e lag i tabellen och kommer att ställas mot ett tiondeplacerat hemmalag utan seger de fyra senaste matcherna.

 Senaste veckan har varit hektisk för Port Vale, i och med att Darrell Clarke anställdes under måndagen. Clarke har nu fått en hel vecka att lära känna spelarna samt att förbereda laget för utmaningen som är Leyton Orient borta. Trots hemmalagets svaga form kommer matchen utan tvekan bli ett test för Port Vale med sin nya tränare.

Leyton Orient
Orient kommer visserligen till matchen som favoriter, men det favoritskapet ska inte överskattas. De senaste fyra matcherna har enbart resulterat i två inspelade poäng och inte ett enda gjort mål. Även om försvarsspelet inte varit något större problem för Londonklubben så har spelet på den offensiva planhalvan lämnat mycket att önska. Orient har nämligen under sina fyra senaste kamper misslyckats att göra mål, detta säkert delvis på grund av att anfallarna Danny Johnson och Lee Angol inte medverkat det senaste. Johnson, som är lagets bästa målskytt den här säsongen med sina 14 fullträffar, fick återkomma efter skada förra omgången då han hoppade in med knappa kvarten kvar. Troligtvis kommer alltså Johnson att finnas med i snacket när startelvan för lördag ska tas ut, när det kommer till Angol så kommer han, tillsammans med Ruel Sotiriou och Hector Kyprianou, inte finnas tillgängliga för spel. Dessutom är försvararen Sam Ling och mittfältaren Craig Clay tveksamma för spel på grund av skadekänningar.

Port Vale
Vale var aldrig nära förra matchen mot Tranmere och fick på grund av att planen på Vale Park var frusen förra veckan sin match mot Newport inställd. Nya tränaren Darrell Clarke gör sin första match efter att ha bytt Walsall mot Port Vale, och på grund av det blir det svårt att veta riktigt vad man kan förvänta sig. Clarkes lag har alltid gjort många mål men försvarsspelet har inte alltid varit fläckfritt. Det låter med andra ord inte som om Vale kommer sluta släppa in mål bara för att en ny tränare sitter på bänken men förhoppningsvis kommer det åtminstone göra att spelarna vaknar upp och försöker spela, inte bara titta på, vilket har varit fallet de senaste månaderna. Med tanke på att laget, tabellplaceringen till trots, inte verkar riskera att åka ur serien den här säsongen men har halkat för långt bakom lagen i striden om en play-off-plats kommer det vara svårt att utvärdera Clarke. Han kommer förmodligen att rulla runt på många olika spelare för att kunna få en bild av vilka han vill ska vara kvar nästa säsong. Enligt mig är det bara ett fåtal som sitter säkert för tillfället, resten kan mycket väl försvinna under sommaren. Dessa är; Scott Brown, Nathan Smith, James Gibbons, Jake Taylor, Tom Conlon, David Worrall och Devante Rodney.
När det kommer till startelvan tror jag som nämnt ovan att det kommer vara svårt att gissa sig till dem under resterande matcher den här säsongen. Med det sagt kommer nog Clarke att spela en elva med en majoritet av spelare som redan gjort många matcher under säsongen för att inte rubba den lilla balans som finns för mycket. Jag kommer inte försöka gissa elvan så jag ger er istället den startelva jag själv hade ställt på benen om det vore jag som i måndags tog över the Valiants.

Brown
Montano, Brisley, Smith, Gibbons
Taylor, Oyeleke, Conlon
Worrall, Guthrie, Rodney
 

Edvin Borg2021-02-19 16:00:36

Fler artiklar om Port Vale