Vale Park, 2021-02-27 16:15

Port Vale - Cambridge

Inför Port Vale - Cambridge United

Under lördag eftermiddag tar Port Vale emot serieledande Cambridge United som senast förlorade mot Cheltenham med 1-0. Kommer Vales fina inställning från Darrell Clarkes första matcher att fortsätta så kan hemmalaget faktiskt ha en chans, även om det ska mycket till om de ska lyckas rubba serieledarna.

De senaste två matcherna har inte riktigt anfallsspelet varit vad man kan hoppas på medan defensiven tagit stora steg i rätt riktning. Nu står Clarkes Vale inför sitt tuffaste test hittills, när Cambridge United kommer på besök. Trots att det är serieledarna som gästar Vale Park i eftermiddag känns det ändå som om the Valiants har en chans. Senaste formen har inte varit klockren för Cambridge och trots att Vale ännu inte vunnit under Darrell Clarke så har laget visat upp en offervilja som inte synts tidigare.

Cambridge United
De senaste fyra matcherna har endast genererat fyra poäng för Cambridge, seger mot Mansfield och oavgjort mot Southend samt två förluster, mot Salford och Cheltenham. En viktig aspekt till att Cambridge ligger där de ligger efter 31 spelade är anfallaren Paul Mullin. 26-åringen är med sina 22 fullträffar den spelare som gjort allra flest mål i ligan och han kommer att skapa oreda för Vales försvar idag, var så säkra. En spelare som valesupportrar känner sedan tidigare är yttermittfältaren Luke Hannant som bytte Vale för Cambridge inför förra säsongen. Hannant har endast missat en match den här säsongen och har under sina 30 framträdanden mäktat med 6 assist. En annan spelare Vale kommer att få se upp med är förre detta Premier League-spelaren Wes Hoolahan som vann månadens spelare i League Two för sina bländande insatser under januari månad. Förra matchen fanns dock inte den kreative centrale mittfältaren med i truppen och det återstår att se om han kommer att medverka idag.

Port Vale
Senast, mot Stevenage, använde sig Clarke av en 5-3-2-uppställning. Det var något nytt för mig så jag aldrig sett ett Vale ställa upp på annat sätt än med fyra försvarare. Ofta kan en 5-3-2 mer se ut som en 3-5-2, om laget är mer offensivt balanserat, men så var inte fallet i tisdags. Vale såg precis som matchen innan ut att vara nöjda med ett oavgjort resultat från första minut, även om det var Stevenage som stod på andra sidan planen. Försvarsspelet fungerade och bortalaget kom inte till några riktigt farliga chanser men det var på bekostnad av anfallsspelet och det kan inte Darrell Clarke vara nöjd med. Vale fick inga nya skador och kanske kommer David Worrall att finnas tillgänglig, något som hade varit ett lyft för hela laget på grund av hans arbetskapacitet om finess.
Efter att Clarke spelat 5-3-2 senast kommer jag inte ge mig i kast med att gissa elvan. Jag kommer istället att dela med mig av den elvan jag tror hade gett Vale bäst chans att skrälla mot Cambridge idag, och den ser ut så här:
Brown
Montano, Smith, Legge, Gibbons
Worrall, Taylor, Conlon, Rodney
Swan, Guthire

Edvin Borg2021-02-27 11:40:40

Fler artiklar om Port Vale