Moor Lane, 2021-03-02 20:00

Salford City FC - Port Vale

Inför Salford City - Port Vale

Under tisdagskvällen gästar Port Vale Salford och the valiants kommer tveklöst behöva prestera på topp om de ska kunna få med sig poäng hem till Burslem. Anfallsspelet har under de senaste veckorna varit undermåligt trots att prestationerna har varit bra och nu kryper nedflyttningsstriden närmare för varje vecka. Även om det blir tufft just ikväll så måste Vale snart börja vinna fotbollsmatcher.

Darrell Clarkes första matcher har bringat solida försvarsinsatser samtidigt som offensiven tyvärr inte räckt till. De senaste två matcherna har Clarke ställt upp laget i en 3-5-2- formation, som kanske mest sett ut som en 5-3-2 i spelet. Laget har under dessa matcher sett bra ut defensivt och inte släppt till särskilt många farliga lägen, men på grund av det har anfalsspelet varit lidande. Darrell Clarkes lag har tidigare varit kända för att vara målglada och hellre vinna med 3-2 än 1-0, och trots starten i Vale ser jag ingen anledning att tro att det kommer bli annorlunda den här gången. Ännu har inte Clarke fått klart för sig vilken hans bästa elva är men när han gör det tror jag att det kommer att lossna offensivt, för på den fronten finns det flera spelare med potential.

Salford City
Salford har, sett till sin stora budget, underpresterat hittills den här säsongen och finner sig på nionde plats i tabellen efter 30 spelade matcher. Senaste formen har inte heller varit något att hänga i julgranen då laget inte vunnit sedan den 16 februari då de tråcklade sig förbi Barrow till en 1-0-seger. Segern har följts upp av två oavgjorda matcher mot Carlisle och Southend samt en knapp förlust mot Morecambe. I salford finns det för tillfället inga kännbara skador i laget, åtminstone inte när det kommer till de offensiva spelarna. Ian Henderson har gjort elva mål och sex assist i år, James Wilson har gjort sju mål och Ashley Hunter har mäktat med fem mål och sex assist hittills den här säsongen och samtliga kommer att vara tillgängliga för kvällens match. Trots den sviktande formen finns det väldigt mycket kvalitet i Salfords trupp och är inte Vale med från början så kommer det kunna bli riktigt joobigt.

Port Vale
Det verkar som om David Worrall inte kommer kunna spela ikväll, och det är en spelare man helst har på planen. Trots att han bara har spelat 24 matcher så har Worrall ändå hunnit med att spela fram till nio mål, fler än någon annan i League Two. Annars finns inga nya skador att tala om och Darrell Clarke kommer nog att fortsätta med sina experiment. Ännu har Port Vales nye huvudtränare inte hittat sin föredragna startelva och troligtvis kommer det ske en hel del ändringar även inför den här matchen.

De senaste matcherna har många spelare sett ut att vilja visa upp sig men det är långt ifrån alla som verkligen har spelat bra. Det går inte att blunda för Scott Browns insatser i mål och hade Vale fått med sig en poäng från matchen i lördags hade det helt klart varit den 35-åriga burväktarens förtjänst. En annan som visat framfötterna, trots sin begränsade speltid, har varit Scott Burgess. Innermittfältaren har spelat bra när han fått chansen under Clarke och jag hoppas att han kommer att finnas med från start ikväll. Längst fram finns det inte särskilt mycket att vara nöjd över än så länge men jag skulle vila se mer av Will Swan, den inlånade anfallaren från Nottingham Forest, som har visat potential när han figurerat för klubben.

När det väl kommer till hur Vale kommer att ställa upp ikväll säger jag som förra gången, ingen aning! Clarke har snurrat en del på både spelare och formationer och det skulle inte förvåna mig om han gör det även idag, således får ni istället den laguppställning jag helst skulle vilja se.
Brown
Montano, Smith, Legge, Gibbons
Burgess, Conlon, Taylor
Rodney, Swan, Hurst
 

Edvin Borg2021-03-02 10:51:00

Fler artiklar om Port Vale