Vale Park, 2021-02-23 20:00

Port Vale - Stevenage
0 - 0

Inför Port Vale - Stevenage FC

Kvällens match är den första av fyra tisdagsmatcher, fyra veckor i följd för Port Vale och med tanke på det kan Darrell Clarke komma att rotera redan ikväll. För motståndet står Stevenage som sin tabellplacering till trots inte på något vis ska avfärdas då de kommer till den här matchen med en fin resultatrad i ryggen.

Den första matchen under Darrell Clarke gav hopp om en trupp som presterar till sin förmåga. Problemet under säsongen har varit att spelarna som vi under förra säsongen såg sluta en poäng från kval uppåt inte alls har lyckats bibehålla den nivå de höll under säsongen 2019/20. Spelarna har vissa matcher inte sett särskilt intresserade ut och har på det stora hela varit undermåliga. Spelare som tidigare varit säkerheten själva har under säsongen visat upp bristande självförtroende och det har varit oroande. Bortamatchen mot Leyton Orient kan dock visa sig vara en vändpunkt för the Valiants när det kommer till prestationer. Trots att Orient var det bättre laget och det faktum att Port Vale tydligt nöjde sig med ett kryss så slutade inte spelarna att arbeta för varandra. Det var precis den viljan som efterlysts ända sedan förlusten mot King’s Lynn Town den 7 november.

Stevenage FC
Stevenage har precis som förra säsongen cementerat sig själva i bottenskiktet av League Two. En fin svit av resultat de senaste veckorna har dock sett till att the Boro har distanserat sig från de tre hopplösa lagen som innehar plats 22, 23 och 24, vilket är Southend, Barrow och Grimsby i den ordningen. Under de sex senaste matcherna har Stevenage endast förlorat två gånger, det är en gång färre än Vale under samma period. Utöver dessa nederlag, som båda slutade 1-0, har laget spelat oavgjort två gånger och lyckats vinna mot Tranmere och Crawley. Tack vare dessa, sett till förutsättningarna, imponerande segrar har laget efter 30 matcher spelat in 33 poäng, samma till antalet som Port Vale.

Alex Revell, tränare för Stenevage har inga nya skador att anpassa sig efter utan kommer att kunna ställa samma elva på benen som han gjorde i lördagens drabbning hemma mot Walsall då de enda spelarna som saknades var Charlie Carter och Ross Marshall, som båda varit skadade de senaste tre matcherna.

Port Vale FC
David Amoo saknades senast och det är fortfarande oklart om han kommer att medverka ikväll. Utöver hans frånvaro är det precis som tidigare Tom Pope och David Fitzpatrick som saknas för hemmalaget. Under matchen mot Leyton Orient var det inga spelare som ådrog sig några nya skador, något som naturligtvis är till belåtenhet för Darrell Clarke.

De matcherna innan Clarke anställdes känns helt plötsligt inte lika viktiga eftersom det var Danny Pugh som stod vid sidlinjen, utan den enda matchen jag för tillfället känner är relevant är den senaste. Som nämnt tidigare var det en fröjd att se insatsen av spelarna trots att matchplanen tydligt lutade mot att inte förlora snarare än att vinna. Trots att Clarke är känd för att byta formation ofta beroende på hur motståndarna förväntas ställa upp tror jag att Vale kommer att spela 4-4-2 även ikväll. Med tanke på att samtliga som fanns tillgängliga förra omgången även kommer att vara det nu samt att Clarke själv verkade nöjd med insatsen så tror jag att han kommer formera laget så här:

Brown
Montano, Olagunju, Smith, Gibbons
Hurst, Joyce, Conlon, Worrall
Rodney, Guthrie
 

Edvin Borg2021-02-23 15:37:07

Fler artiklar om Port Vale