Intervju med managern Bruno Ribeiro
Här berättar den portugisiske managern Bruno Ribeiro lite grann om sin bakgrund.

Intervju med managern Bruno Ribeiro

Port Vales portugisiske manager Bruno Rebeiro har nu avverkat de två första månaderna som manager i England för Port Vale. Det som talades mest om Bruno när han kom till Stoke on Trent är att han är en god vän till Jose Murinho. Lokaltidningen The Sentinel fick passade på att intervjua honom för några dagar sedan och vi vill passa på återge lite av den intervjun här.

Bruno Ribeiros band med familjen Mourinho går många år tillbaka i tiden. Joses far, Felix Mourinho, var manager när Bruno fick göra a-lags debut i Vitoria Setubal för många år sedan. De är goda vänner med varandra och talas vid  i telefon varje vecka och träffas någon då och då också. Han är väldigt social och trevlig att umgås och är inte alls den där allvarliga typen som man ser på TV. Han är en riktigt sällskaps människa. 

Ribeiro har också haft möjlighet att se honom träna ett på nära håll både när han var i Chelsea och Real Madrid och det var en mycket lärorik tid. 90 % av allt jag kan har jag lärt mig av honom !

Port Vale har slutat på en 18:e respektive 12:e de två senaste säsongerna och den nya managern har samma ambitioner som ordförande Norman Smurthwaite att vara på en play off plats när säsongen är slut.

Ha berättade lite om varför han lämnade jobbet i de två sista klubbarna. Han var i Ludogorets i Bulgarien i början av förra säsongen men hoppade jobbet av efetr bara 6 veckor då han själv inte hade så stort inflytande på de spelare som kom till klubben.

Ägaren stack till Brasilien och kom hem med ett antal nya spelare om vilken Bruno hade ingen om vilka de var och om de behövdes i laget. En gång inför en träning satt det en spelare i omklädningsrummet som han aldrig hade sett förut. Nu är inte Ludogrets inte vilken klubb som helst utan de har spelat i Europa de senaste säsongerna.

Tomas Silfver2016-10-09 11:00:00
Author

Fler artiklar om Port Vale