So far so good
Spelarna jublar över Remie Streetes 2-0 mål.

Säsongen har börjat strålande för Port Vale. Efter två omgångar är man fortfarande obesegrade och man har ännu inte släppt in några mål. Enda plumpen i protokollet var att man åkte ut i Liga-Cupen mot League Two-laget Carlisle United borta på Brunton Park med 1-2, men vi tar det från början

League Two säsongen kunde inte ha fått en tuffare start då man mötte storlaget Bradford City på bortaplan.  Bradford med sina höga publiksiffror borde egentligen vara ett etablerat Championship-lag, men så enkelt är det inte att nå framgång.

Det var också ett tufft test för den nye portugisiske managern Bruno Rebeiro att visa hur han fått ihop den får man väl kalla nya främlingslegionen som man har inför den här säsongen. Det är endast en handfull spelare kvar från förra säsongen. Men laget bestod testet och klarade att spela 0-0 borta mot Bradford City som var ett ganska rättvist resultat.

Men ingen rast eller ro för 3 dagar senare var det dags för första omgången i Liga-Cupen där Port Vale haft ganska ringa framgångar genom åren. Bussen styrde norrut till Brunton Park för att möta Carlisle United.

Port Vale verkade ha den långa bussresan i benen för det var hemmalaget som började piggast och kunde ganska rättvist ta en 2-0 ledning, men en reducering i mitten av den andra halvleken så var The Valiants tillbaka i matchen. Trots press i slutet av halvleken då man lyfte upp laget så fick man aldrig in någon kvittering och så var årets äventyr i Liga-Cupen över.

Årets första seger kom igår då man besegrade Southend United med 2-0 i en vad som var om ska vara uppriktig tråkig match där det inte direkt på något skönspel, men huvudsaken var att det blev en seger. Det var glädjande att se att Jak Alnvik lyckades hålla nollan igen. Målen gjordes av Anton Forrester och Remie Streete.

4 poäng och 2-0 i målskillnad har säsongen börjat med och nu ligger man och nosar på en play-off plats. Närmast väntar Rochdale hemma på Vale Park på tisdag och sedan väntar Swindon på bortaplan den 20 augusti !