Pompey-bloggen: Storseger mot Crawley men nollat av Wimbledon

Efter att ha slagit Crawley stort blev det förlust i Wimbledon efter ett självmål. Försäsongen lider nu mot sitt slut och en match återstår innan det blir premiär. Är truppen redo?

När Portsmouth till slut hade alla anfallare tillgängliga trillade målen in. Hela nio stycken blev det i en fyra gånger 30-minutersmatch mot Crawley, de flesta i den sista perioden. Kusini Yengi gjorde tre av dessa. Mot Wimbledon var det raka motsatsen. Passningar gick inte fram och bollen ville inte in. Matchens enda mål var ett själv av Ben Stevenson sedan Ryley Towler blivit grundlurad. Man ska inte dra några växlar på resultat eller matchbild, men visst hade det varit skönt med några mål framåt även i denna match. Nu var det lika nära fler mål för hemmalaget som mål för Pompey. 

Det är femte augusti som laget ska vara redo och vi får lita på att John Mousinho och Jon Harley kan använda erfarenheterna av att ha varit spelare på bästa sätt. Jag tror att det har varit klokt att inte riskera lätt slitna Sean Raggett, Colby Bishop och Marlon Pack mot Wimbledon. Nu återstår en match innan säsongen sparkar igång. Bristol City gästar Fratton Park på lördag. 

Supportrar är oroliga för att innermittfältet inte är tillräckligt kreativt. En kreativ tia har saknats ända sedan uppflyttningen till League 1. Nu verkar hoppet stå till ett lån av Tino Anjorin som har en handfull klubbar att välja på. Samtidigt vill jag säga att en kreativ tia kanske inte är så nödvändig som många tror. Det kan vara avgörande i vissa matcher, men i de allra flesta har truppen de egenskaper som krävs för att lyckas. Det tar säkert några omgångar innan det klickar, men om man bara kan undvika förra säsongens skadeproblem bör det räcka till minst en kvalplats. 

Pompey 9 - 1 Crawley 

Laguppställning första timmen (4-3-3): Norris; Swanson, Poole (Raggett 48), Towler, Ogilvie; Devlin, Pack (k), Morrell; Whyte, Bishop, Kamara

Laguppställning andra timmen (4-2-3-1): Norris (Oluwayemi 91); Jewitt-White, Raggett (k), Shaughnessy, Sparkes; Lowery, Stevenson; Lane, Kamara (Yengi 74), Scully; Saydee

Målskyttar: Swanson 18, Bishop 60 (straff), Scully 69, 110, Lowery 88, Yengi 92, 101, 114, Saydee 112

Wimbledon 1 - 0 Pompey 

Laguppställning (4-2-3-1): Norris (Oluwayemi 46); Rafferty (k) (Swanson 46), Poole (Shaughnessy 60), Towler, Ogilvie (Sparkes 76); Lowery (Morrell 76), Stevenson; Whyte (Lane 69), Kamara, Scully (Yengi 69); Saydee (Devlin 76)

David Gunnarsson Lorentzen2023-07-26 11:35:39
Author

Fler artiklar om Portsmouth