Torsdagskollen (nr 33): Motståndarna Hull, Leeds, Luton, Middlesbrough, Millwall och Norwich
Från Hull till Norwich! Sheffield United-redaktionen fortsätter att kolla på Chris Wilders motståndare nästa säsong.

Torsdagskollen (nr 33): Motståndarna Hull, Leeds, Luton, Middlesbrough, Millwall och Norwich

Sheffield United-redaktionen fortsätter att kolla närmare på motståndarna nästa säsong.

Hull
Hull City blev 7:a i Championship och missade därmed precis play-off kvalet. Managern Rosenior fick sparken så det är tydligt att klubben siktar högre än en 7: e plats nästa säsong. Spelare som imponerade under säsongen var Philogene med 12 mål och 6 assists, Tufan med 10 gjorda mål samt Carvalho med 9 mål. The Blades har haft bra statistik mot Hull under de senaste åren men det är alltid tufft att åka till östkusten för match mot tigrarna. Hull kan bli farliga om de får behålla de flesta av spelarna samt får en manager som har potential att sikta högt.

Leeds
Det blir match på Elland Road nästa säsong för The Blades och supportrarna till det vita gänget sörjer just nu missen att gå upp i Premier League. Man förlorade ju playoff-finalen mot Southampton på Wembley. Tongivande spelare var Summerville med 21 mål, Piroe med 14 mål samt James med 13 gjorda mål. Farke är fortfarande kvar som manager och laget lär definitivt kämpa i toppen även nästa säsong. Det har ofta varit jämna matcher mellan lagen på senare år och det kan säkert bli spännande fighter till hösten.

Luton
Laget åkte ur Premier League efter hamnat på en 18: e plats. Tongivande spelare var Morris med 11 mål och Adebayo med 10 gjorda mål. Sheffield United vann med 3-1 på Kenilworth Road men förlorade på Bramall Lane med 2-3. Det var länge sedan vi förlorade på Kenilworth Road. Förhoppningsvis kan vi försvara den statistiken även nästa säsong. Luton gjorde trots allt en bra säsong i Premier League och lär vara med i toppen av Championship kommande säsong.

Middlesbrough
Laget från norr var något av en besvikelse förra säsongen och slutade först på en 8: e plats. Man var aldrig riktigt med i toppen och frågan är om managern Michael Carrick får förnyat förtroende nästa säsong. Tveksamt? Det stora glädjeämnet var att Latte Lath gjorde hela 18 mål framåt. En riktigt bra säsong för honom. Blir han kvar i Middlesbrough? Sheffield United brukar gå bra mot Middlesbrough hemma och sämre borta. Det var länge sedan vi vann på bortaplan mot Middlesbrough.

Millwall
Laget från östra delen av huvudstaden klättrade upp till en 13: e plats efter en imponerande avslutning på säsongen under ledning av Neil Harris som kom tillbaka och hjälpte klubben från att trilla ur Championship. Spelare som har imponerat är bland annat Flemming med 8 mål, Nisbet med gjorda mål samt Bradshaw med 4 mål och 3 framspelningar. Det är alltid tufft att åka till The Den. De senaste åren har vi förlorat på den arenan. Det enda undantaget var 2-0 i FA-Cupen 2023. På hemmaplan har vi bättre statistik. Millwall ska inte behöva vara med i bottenstriden nästa säsong om de behåller merparten av spelarna samt managern Neil Harris.

Norwich
Kanariefåglarna slutade på en 6: e plats och åkte sedan ut mot Leeds i kvalspelet. Efter detta fick Wagner sparken och klubben letar i skrivande stund efter en ny manager. Spelare som har imponerat och varit tongivande under säsongen är bland annat Sargent med 16 gjorda mål, Gomes Sara på 14 mål samt Rowe med 13 stycken fullträffar. Matcherna mellan lagen brukar vara riktigt spännande och bjuda på underhållning och nästa säsong lär inte bli något undantag på den punkten. Enligt bookmakers är Norwich med och kämpar i toppen av tabellen även nästa säsong.

 

Ola Paulsson 2024-05-30 10:27:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U