Torsdagskollen (nr 54): Förlust mot ”Boro”, Stoke hemma på lördag
Kan Arblaster och Sheffield United bryta förlusttrenden och vinna mot Stoke på Bramall Lane på lördag eftermiddag?

Torsdagskollen (nr 54): Förlust mot ”Boro”, Stoke hemma på lördag

Det blev andra raka förlusten för Sheffield United efter 0-1 mot Middlesbrough på bortaplan. Ingen bra vecka för The Blades. Kan det vända mot Stoke på lördag?

Torsdagskollen är här igen och idag tänker vi till kring läget i klubben. Det blev som sagt att en ny förlust efter att Middlesbrough avgjorde matchen med cirka 10 minuter kvar att spela. En förlust där hemmalaget faktiskt var det bättre laget och i ärlighetens namn kunde siffrorna varit större om det inte vore för Gilchrist och Souttar i försvaret. Även målvakten Cooper gjorde ett tveksamt ingripande vid målet. Han verkade så avvaktande i situationen. Det är redaktionens första anmärkning på Cooper sedan han kom till klubben i augusti. Problemet ligger dock inte i försvaret utan det är i offensiven vi saknar kraft. Vi saknar helt enkelt en riktig "striker". Moore gjorde lite mål i augusti men har sedan dess inte lyckats trycka dit någon chans trots möjligheter. Campbell har fått chansen på sistone men inte heller levererat. Rak-Sakyi levererade mot Luton och förhoppningsvis kan han upprepa detta inom en snar framtid. Det eviga problemet kring Brewster fortsätter. Undrar om han kommer göra ett enda mål under säsongen?

Hur ska detta lösas? 
Det enkla svaret är: i nästa transferfönster i januari.

Har vi någon ny ägare av klubben i januari? Troligen inte! Något måste hända framåt när det gäller anfallet. Trösten är att vi släpper in relativt få mål. Men ändå? Bara 12 gjorda mål på 11 matcher. Det är inte bra nog om man siktar på att gå upp i Premier League igen. Vad händer då fram till januari-fönstret? Chris Wilder kommer behöva testa olika alternativ samt att alternera bland anfallsspelarna. Att försöka få igång Moore. Vi vet att han kan leverera på den här nivån. Han har gjort det tidigare. Kan man få Rak-Sakyi ännu mer involverad i anfallet så har definitivt någon som kan göra mål. Troligen måste nog även Hamer fortsätta leverera och förhoppningsvis gör han det framöver.

Stoke på lördag!
Inför Stoke-matchen så ligger The Blades på en 5: e plats i tabellen trots två raka förluster. Det är i sig det mest positiva. Laget har inte tappat så mycket gentemot de andra lagen runtomkring. Stoke ligger på nedre halvan av tabellen. Redaktionen tippade dem på en 17: e plats och de ligger i skrivande stund på en 16: e plats. Laget ledde med 2-0 på hemmaplan mot Bristol City men tappade denna ledning på några minuter under den andra halvleken. I ärlighetens namn såg Bristol City mycket bättre ut och skapade många chanser. Dock spelade den svenska målvakten Victor Johansson bra i målet. Stoke imponerade som sagt inte, vilket ju heller inte The Blades gjorde. Det som trots allt talar för Sheffield United den här matchen är att den spelas på Bramall Lane. På Bramall Lane har Sheffield United endast släppt in två mål (båda dessa kom mot QPR i augusti). Vi hoppas att styrkan på hemmaplan kan fortsätta även efter lördagens match. En seger på lördag eftermiddag kommer att vara högst efterlängtad även om man aldrig vet om Stoke dyker upp eller inte. De senaste matcherna mellan lagen på Bramall Lane har slutat i segrar för hemmalaget. 


Andra nyheter:

Sheffield United-youtubern Jonny Gascoigne begravdes förra lördagen och hans kista åkte i en bilkortege från Bramall Lane till kyrkan. Kistan var insvept i en Sheffield United-flagga. 

En stor eloge till Hillsborough och Sheffield Wednesday som även de hyllade den före detta Blades-spelaren George Baldock som gick bort för några veckor sedan. United och Wednesday är duktiga på att stötta varandra vid sådana tillfällen! 

Apropå derbyt:
Sheffield United- Sheffield Wednesday är slutsålt. Någon som är förvånad? Inte jag!

Slutligen vill redaktionen skriva att vi hoppas att Sheffield United visar sig från sin bästa sida på lördag samt att Stoke inte riktigt dyker upp.

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-10-24 08:27:05
Author

Fler artiklar om Sheffield U