Turbulens i Port Vale
Turbulent vecka på Vale Park !

Turbulens i Port Vale

Det har varit lite turbulent under den senaste veckan i Port Vale efter några lugna år sedan Norman Smurthwiate tog över klubben 2012. Vi ska försöka sammanfatta vad som har hänt.

På söndagen spelade Port Vale mot Exeter i F A Cupens tredje omgång som  sågs som en bra chans för Port Vale att ta sig till den tredje omgången då Exeter håller till på den undra halvan av League Two tabellen.

Port Vale hade svårt att få igång sitt spel och kom tidigt i underläge med 0-1 mot Exeter.  Åskådarna trodde att Port Vale skulle öka takten i den andra halvleken och visa var skåpet skulle stå som i omspelsmatchen mot Maidenhead i den första omgången. Men så blev det aldrig utan Exeter försvarade sig skickligt och kunde definitivt avgöra i slutminuterna med ett andra mål i slutminuterna. Minuterna efter matchen sprang Smurthwaite fram till Robert Page för att få sig ett snack. Som lök på laxen får Exeter möta Liverpool i den tredje omgången av F A cupen som lär generera en hel del pengar för klubben.

I en radiosändning på måndagskvällen meddelade Norman Smurthwiate att klubben var till salu då han kände att han inte var rätt person att föra klubben framåt.  Han berättade vidare att han för ett år sedan hade blivit hotad på parkeringsplatsen av fans och att han känner sig rädd ibland. Hans dotter var också rädd att besöka Vale Park och brukade ha en ordningsvakt med sig då hon går runt på Vale Park.

Som kulmen på detta intermezzo var när han sa att han inte vågade anställa Jimmy Floyd Hasselbank som manager för några år sedan på grund av rasismen bland Vale Parks publik. Port Vales kände sig nu utpekade som rasister och denna historia hamnade också på många dags tidningarnas första sida. Norman Smurthwaite blev så småningom tvungen att be om ursäkt för detta uttalande. Norman Smurthwaite har i sin tur blivit åtalad för rasism då han inte ville anstlla en svart manager. Fortsättning följer.

Veckan avslutades med att spela 1-1 mot Scunthorpe i alla fall. Saker kan bara bli bättre nu. Up the Vale !

Tomas Silfver2015-12-12 23:50:00
Author

Fler artiklar om Port Vale