2022-06-11 20:45

England - Italien
0 - 0

Uddlöst England spelade lika mot Italien

Uddlöst England spelade lika mot Italien

England är fortfarande segerlösa i Nations League efter ett dystert kryss mot ett reservbetonat Italien

Detta skulle vara matchen då Engelsmännen fick sin revansch mot Italien efter den förkrossande finalförlusten på Wembley förra året. Så blev inte fallet och istället utspelade sig en minst sagt tråkig mållös affär som spelades på ett Molineaux utan supportrar till följd av publikproblemen på Wembley senast lagen möttes. 

Med en poäng från två matcher mot Ungern och Tyskland hade England här chansen att ta sina första tre poäng i den nya upplagan av den alltjämt röriga turneringen UEFA Nations League - är det någon som faktiskt vet vad dessa lag spelar för? Åtminstone är det en chans för de lag som ska spela VM i höst (jag vet, att VM spelas i höst är fortfarande ett skämt) att kraftmäta sig mot tufft motstånd. Men att spela fyra matcher inom loppet av 10 dagar efter en intensiv säsong för många spelare är kanske inte det bästa receptet för bra fotboll? 

Trots att de två lagen möttes senast för mindre än ett år sedan var det långt ifrån samma spelare som drabbades samman på plan. Gareth Southgate valde bland annat att lufta Aaron Ramsdale, Fikayo Tomori, James Ward-Prowse och Tammy Abraham från start - inga av dessa var inblandade under EM i fjol. Italien saknade också många spelare från EM, men ett bekant namn var så klart straffhjälten Gianluigi Donnarumma som stod i mål.

Matchen var en jämn sådan med chanser jämnt fördelade mellan lagen även om Ramsdale tvingades till de mest spektakulära räddningarna innan halvtid; en fotparad från skottet av Sandro Tonali var den unge Arsenal-keeperns höjdpunkt i första halvlek. 

Hans motpart, Donnarumma kunde inte stoltsera med liknande fina räddningar, men kanske var det för att han istället räddades av Englands oförmåga att placera bollen innanför stolparna - först sköt Mason Mount i ribban och sedan missade Raheem Sterling en tom kasse när han inte kunde få kroppen i rätt position efter att Reece James spelat fram honom med ett fint inlägg. 

England såg periodvis mycket av bollen men en kombination av för lite risktagande och dålig bollbehandling gjorde att vi sällan var nära att på riktigt testa nätmaskornas hållbarhet utöver Sterling och Mounts chanser. Ett mål på tre matcher är inte tillräckligt bra för ett lag med Englands ambitioner, men som jag skrev inför matchen ska man inte dra för stora slutsatser i dessa avslagna matcher. 

På tisdag spelar England sin sista match innan sommaren tar vid och man får då chans att ta revansch mot ett Ungern som slog England i den inledande matchen.

Jack Watson@WatsonJack19992022-06-12 11:59:24
Author

Fler artiklar om England