Wolves - Chelsea
2 - 1

Wolves-Chelsea 2-1 (0-0)
Sterling med ett bra målläge i första halvlek.

Christopher Nkunkus stod för ett piggt inhopp och gjorde sitt första mål för Chelsea, men det räckte inte till några poäng när Mario Lemina och Matt Doherty hittade nätmaskorna innan.

Wolves sparkade igång matchen men det var Chelsea som fick den första målchansen, när Raheem Sterling slog ett inlägg mot straffområdet och Armando Broja i den femte minuten, men Broja tog för lång tid på sig med sitt avslut och Mario Lemina lyckades få bollen till Jose Sa i Wolves-målet genom en glidtackling. Chelsea fortsatte att pressa på offensivt och fem minuter senare var det Malo Gustos tur att slå ett inlägg mot straffområdet, men den här gången missade Broja bollen helt vid sitt avslut.

Sterling löpte pigg under första halvleks inledning och slog ett inlägg mot Nicolas Jackson i straffområdet, senegalesen var omarkerade men misslyckades totalt med sitt avslut. Fem minuter senare fick bortalaget ett gylle frisparksläge när Sterling fälldes av Lemina strax utanför straffområdet. Engelsmannen tog själv hand om frisparken men den gick en bit ovanför Wolves-ribba.

Tre minuter senare var det Wolves tur att få en frispark från bra läge när Gallagher drog ner Ait-Nouri strax utanför Chelseas straffområde. Sarabia tog hand om frisparken och bollen gick via Ugochukwu och ut till hörna. Hörnan blev resultatlös och hemmalaget spelade bollen ända tillbaka till Sa, som slog en svag passning till Gomes på egen planhalva. Sterling rusade in och kunde enkelt ta bollen av Gomes och plötsligt var han fri med med Sa och valde att själv gå på avslut, trots att både Jackson och Palmer fanns tillgängliga i straffområdet.

Wolves avslutade första halvlek med sin farligaste målchans hittills när Kilman slog en långboll mot Hwang, sydkoreanen var fri med Petrovic i Chelseas straffområde men avslutet gick över mål och halvleken avslutades vid ställningen 0-0.

Chelsea sparkade igång andra men nu var det Wolves som inledde piggare. Redan efter tre minuter blev Silva av med bollen strax utanför eget straffområde av Hwang och sydkoreanen spelade fram Gomes som fick iväg ett ytterst kraftigt avslut, bollen gick via Ugochukwu till hörna men det var inte många centimeter från att bollen skulle ha rullat i mål.

Den första hörnan nickades ut av Chelsea till en ny och vid den efterföljande hittades Lemina helt omarkerad vid den främre stolpen men nicken gick rakt på Petrovic ut till en ny hörna.

I den 51:a minuten fick Wolves en ny hörna och nu hade Chelsea inte lika tur, när Sarabias inlägg hittade fram till Mario Lemina som nickade in 1-0.

Fyra minuter senare slarvade Wolves på egen planhalva och Jackson tog sig mot straffområdet och hade ett superläge att göra mål, men tog för lång tid på sig med sitt avslut och Wolves kunde spela bollen till Sa.

Tre minuter senare var det dags för Nkunku att göra sin PL-debut, när han ersatte Ugochukwu, även Mudryk byttes in istället för Broja.

Redan efter fem minuter hade Nkunku ett superläge att kvittera efter att Mudryks nick gick rakt till honom innanför straffområdet och fransmannen fick iväg ett lågt avslut som tog sig förbi både Sa och en Wolves-back, men Toti rensade undan bollen från mållinjen. Nkunku fortsatte att spela piggt och tre minuter senare hade han fint samspel med Palmer och Sterling vid Wolves straffområde, den senare nämnde fick iväg ett hårt avslut från innanför straffområdet men Wolves-backen Dawson blockerade skottet.

Chelsea bytte in Maatsen, Badiashile och Madueke i den 80:e minuten i hopp om ett kvitteringsmål, men i matchminut 90+3 tog sig Wolves mot Chelseas straffområde från vänsterkanten, slog ett lågt inlägg mot straffområdet som Badiashile totalt misslyckades med att rensa och Matt Doherty satte in 2-0.

Trots baklängesmålet hann Nkunku ändå öppna målkontot i PL två minuter senare när han nickade in Raheem Sterlings inlägg men närmare än så kom Chelsea inte och David Coote blåste av matchen i minut 90+14.