La Semaine: #10: Di Maria får PSG att flyga – Rudi Garcia jobbar i motvind

La Semaine: #10: Di Maria får PSG att flyga – Rudi Garcia jobbar i motvind

Vi summerar det bästa och sämsta från den tionde omgången i Ligue 1.


FREDAG
Ett fortfarande skadedrabbat PSG öste på i första halvlek. Ändå handlar eftersnacket mest om dubbla, och märkliga, utvisningar för ett OGC Nice som just gjort match av det hela med sin reducering. Nio mot elva hade man förstås inte en chans och det hela slutade 4-1 till Paris.

Angel Di Maria - höstens bäste i Ligue 1?

LÖRDAG
Tung stämning i Lyon när kontroversielle nye tränaren Rudi Garcia klev in på arenan där banderoller som lovade "noll tålamod" med hans insatser. President Aulas var missnöjd med flera spelare, men ändå nöjd med Garcia efter 0-0 hemma mot Dijon när gästernas Gomis stod för flera kvalificerade räddningar.

När speakern presenterar nye tränaren Rudi Garcia i Lyon.... Alla slår alla i höstens Ligue 1. Det bevisade krisande Toulouse, med nye Kombouaré på bänken, när man både vann och övertygade mot tippade topplaget Lille som trots att det endast blev 2-1 inte hade mycket att sätta emot.

Metz lämnade jumboplatsen när man besegrade ligatvåan Nantes. Diallo, som gjorde matchens enda mål, har stått för sju av nykomlingens nio mål så här långt och och är tvåa i skytteligan.

Flera överraskningar: Reims, med ligans bästa försvarsspel, stoppade Montpellier. Abdelhamids snabba mål i första halvlek gör att Champagnelaget kliver upp på pallen bakom Nantes och PSG.

Rån 1: Normalt hemmastarka Angers noterades för 29 skott. Larssoneur i Brestmålet var dock i fullkomligt makalöst slag och inhopparen Cardona kunde sätta matchens enda mål för det gästande Bretagnelaget.
 
SÖNDAG
Rån 2: "En av våra bästa matcher.", sa Bordeaux-tränaren Sousa. Speldominans och ett uppradande av chanser räckte dock inte. Saint-Etienne fick iväg sitt andra skott på mål på övertid. Det var från straffpunkten och räckte till tre poäng när Ruffier i ASSE-målet hade spikat igen.

Vill man se mål är Monaco ett bra tips i höst. Med Ligues 1:s mest spektakuläre offensiv och just nu sämsta försvar trillar det in en del. Duon Slimani/Ben Yedder på topp såg den här gången till att ASM lämnade kvalplatsen i och med 3-2 hemma mot Rennes som nu inte vunnit på sju matcher.
Strasbourg hade noll gjorda mål och en poäng på bortaplan inför resan till Marseille. Det gick förstås som väntat. 2-0 till OM och Strasbourg är, lite överraskande, ny ligajumbo.

*****

Se det bästa från den tionde omgången av Ligue 1  

Veckans elva i L'Equipe: Omgång 10:
Nice-PSG 1-4
Lyon-Dijon 0-0
Toulouse-Lille 2-1
Nîmes-Amiens 1-1
Metz-Nantes 1-0
Reims-Montpellier 1-0
Angers-Brest 0-1
Bordeaux-Saint-Etienne 0-1
Monaco-Rennes 3-2
Marseille-Strasbourg 2-0

 

John Cederblad2019-10-22 09:40:00

Fler artiklar om Frankrike

UEFA Nations League: Israel - Frankrike