Ungern hade kniven mot strupen mot de regerande världsmästarna Frankrike efter att ha fallit ihop totalt mot Portugal sista tio. I dagen gjorde man ytterligare en fin insats men man lyckades knyta ihop säcken och fick med sig ett välförtjänt kryss. Nu lever hoppet om att överleva dödens grupp.

Ungerns startelva (3-5-2) : Gulasci – Botka, Orban, Szalai- Nego, Klienheisler (84´), Nagy, Schafer (75´), Fiola – Szalai (26´), Sallai
Inhoppare: Nikolic (26´), Cseri (75´), Lovrencsics (84´)

Frankrikes startelva 4-3-3: Lloris- Digne, Kimpembe, Varane, Pavard – Rabiot (57´), Kante, Pogba (76´) - Mbappe, Benzema (76´), Griezmann
Inhoppare: Dembele (in 57´ ut 87´), Tolisso (76´), Giroud (76´), Lemar (87´)

I värmen i Budapest var ett poäng livsviktigt för Ungern och de första minuterna mot Frankrike var det Ungern som låg och spelade en offensiv fotboll. Men långsamt började Frankrike äta sig in i matchen. Frankrike hittade in med några fina inlägg från vänsterkanten som Mbappe inte kunde få på mål med pannan.  Drygt en halvtimme in i matchen missade Benzema en jättechans.

Frankrike förde matchen men skapade inte jättemånga farliga chanser. Ungern låg rätt i sitt försvarsspel och stack då och då upp på någon offensiv räd. Tyvärr tvingades Ungern till ett byte på deras lagkapten och ledare Szalai.

När hela Ungern gick och väntade på halvtid och få ta med sig 0-0 i pausvilan väggpassade Attila Fiola sig fram på vänsterkanten och iskallt rullade in 1-0 bakom Lloris och skickade hela Ungern in i extas.

I andra halvlek var det fortsatt mycket boll för Frankrike men det skapades inte många vassa chanser.  Det behövdes en kontringsboll för Frankrike för att spräcka nollan bakom en väldigt stabil och duktig Gulacsi.  Det var efter en frispark på offensiv planhalva för Ungern som Lloris plockade ner och skickade upp bollen till Mbappe som lyckades få tag i bollen mot två ungerska spelarna Nego och Nagy. Efter lite halv slarvigt försvarsspel kunde Griezmann sätta ditt 1-1. Man måste sätta frågetecken varför man ställer uppe med två ganska små spelare på mittlinjen när man har offensiva fasta situationer. Jag tror att Orban elle Szalai kunde fått undan bollen i det läget.

Resten av matchen fortsatte i samma anda med att Frankrike hade mycket boll men Ungern låg rätt i positionerna. När domaren Michael Oliver blåste av matchen hade Ungern välförtjänt spelat hem en poäng. Nu lever gruppen i allra högsta grad.

Många ungerska spelare har verkligen visat upp sig från sin bästa sida och jag tror spelare som Klienheisler och Szalai verkligen höjt sina aktier. Nu väntar dock en tuff match borta mot Tyskland på Allianz Arena i Munchen. Där är det bara tre poäng som gäller annars är Ungerns äventyr slut för den här gången.