Ungern möter Belgien
Dzsudzsak har varit en viktig pjäs för Ungern under gruppspelet. Kan han rise and shine mot Belgien?

Ungern möter Belgien

Ikväll kommer Ungern och Zoltan Gera att ta emot Belgien i en match där kvartsfinal står på spel. Belgien är favoriten men Ungern har accepterat utmaningen och menar på att de förtjänar att vara där dem är.

Ungern vann sin grupp och nu kommer de få möta Belgien på den vänstra sidan av utslagningsslutspelet.

Belgien kom tvåa i sin grupp efter Italien. De svartröda förlorade i öppningsmatchen (0-1 Italien), innan Lukaku började göra mål (3-0 Irland) och slutligen Radja Nainggolan kunde fastställa ett avancemang (1-0 Sverige).

”Förtjänar att vara här”
Marc Wilmots har fått sitt lag att växa under mästerskapet. Knappast har de imponerat och med lite otur kunde EM-äventyret varit slut mot Sverige. Nu när Belgien möter Ungern kommer de vara favoriter och det ska bli intressant att se om Belgien kan föra spelet, något som de har haft svårt att göra tidigare.
– Vårt mål är att gå så långt som möjligt. De (Ungern) är mycket kompakta i försvaret, så vi måste ha tålamod och spela i takt. Ungern kommer att kämpa tills matchen är slut, sa tränaren Marc Wilmots.

Mot ett Ungern som har ett organiserat försvarsspel. Bernd Storck tog inte bara Ungern vidare som gruppetta, utan under mästerskapet har Ungern byggt ett spel och visat att det finns en idé som kan ge dem vidare spel i turneringen.
– Jag tror att vi förtjänar att vara här. Vi har spelat bra fotboll och fortsatt prestera. Men nu spelar vi mot laget på andra plats i FIFA-rankingen, ett utmärkt lag. Vi måste koncentrera oss på våra styrkor, vara starka i försvaret och kliniska när vi har möjligheter, sade tränaren Bernd Storck.

En stor utmaning
Motståndarna Belgien har många spelare som spelar ute i de absolut största europeiska klubbarna. Det pratas om en gyllene generation.
– Belgien har blivit bättre från match till match och att vara här kommer att bli en stor utmaning för oss.

Bernd Storck beskrivs som en lugn tränare och hittills har hans matchplaner fungerat.
– Jag är ganska lugn innan match. Jag vet vad jag har att säga till spelarna, och i de första minuterna av matcherna kan jag se om de gör vad jag har sagt till dem att göra, och jag lugna ner laget när dem gör det.


Troliga elvor:

Ungern: Király; Kádár, Guzmics, Juhász, Lang; Nagy, Gera; Lovrencsics, Kleinheisler, Dzsudzsák, Szalai.

Belgien: Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Nainggolan; Carrasco De Bruyne, Hazard; Lukaku.


Matchen börjar 21.00.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-06-26 11:30:00
Author

Fler artiklar om Ungern