Inför Turkiet - Tjeckien *uppdaterad*
Så skall det till slut avgöras, kanske till och med på straffar. Blir det Turkiet eller Tjeckien som gör Portugal sällskap till kvartsfinalerna?
Efter att båda ha förlorat mot Portugal med två mål, och besegrat Schweiz med ett, ligger Turkiet och Tjeckien på samma poäng och samma målskillnad inför den sista matchen i grupp A. Detta inbördes möte blir direkt avgörande för vem som slutar tvåa i gruppen bakom Portugal, och därmed går vidare till kvarten.
För att avgöra matchen kan det bli nödvändigt att ta till straffar, vilket förklaras av artikel 7.08 i de officiella EM-reglerna:
"If two teams which have the same number of points, the same number of goals scored and conceded play their last group match against each other and are still equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question will be determined by kicks from the penalty mark, provided no other teams within the group have the same number of points on completion of all group matches."
Men låt oss hoppas att det slipper gå så långt, och att något lag istället vinner rättvist under ordinarie tid. Att bli utslagen på straffar är inte roligt - fråga bara den tjeckiske landslagskeepern Petr Cech.
Kvalet
Turkiet fick en närmast flygande start på sitt kval med en tidig storseger över ärkerivalen Grekland på bortaplan: 4-1!
Sedan gick det mindre bra, och man radade upp svaga insatser som bland annat resulterade i 2-2 mot Norge och Malta, 1-1 mot Moldavien och till och med förlust mot Bosnien-Hercegovina med 2-3.
De två sista matcherna blev avgörande. Turkiet flåsades i nacken av Norge, men lyckades besegra dem i Oslo med 2-1, varefter man slog Bosnien-Hercegovina på hemmaplan med 1-0. Därmed slutade Turkiet tvåa i gruppen, sju poäng bakom Grekland och endast en poäng före Norge.
Tjeckien gick vidare ur sin kvalgrupp på ett stabilt sätt, och avancemanget var aldrig hotat. Etta i gruppen och seger mot Tyskland på bortaplan talar sitt tydliga språk - Tjeckien var ett av de bästa lagen i hela kvalspelet.
Dessutom släppte man bara in fem mål totalt under de tolv kvalmatcherna, vilket är bättre än alla de övriga gruppmotståndarna, och lika bra som giganterna Frankrike och Nederländerna.
Turkiet
VM-bronsmedaljören från 2002 är inte lika bra som man tidigare varit, mycket på grund av att Turkiet är inne i en generationsväxling, där "Altintopgenerationen" skall ta över efter "Sükürgenerationen".
Man är dock på god väg, och Turkiet har ett mycket bra lag, som kommer att ge tjeckerna en riktigt tuff uppgift.
Lagets store stjärna heter Nihat Kahveci, spelar i spanska ligatvåan Villarreal och är en av Europas bästa anfallare. Han har ett mycket bra skott och tar väl hand om fasta situationer, vilket gör honom till ett av de största hoten mot Tjeckien.
Offensivt har Turkiet även en "supersub" i form av Fenerbahces Semih Sentürk, som kom in i matchen mot Schweiz och satte viktiga 1-1.
Mittfältet befolkas av män som Arda Turan, Emre Belözoglu och Mehmet Aurelio. Turan behöver knappast någon närmare presentation. Mot Schweiz visade han vad han var kapabel till. Turan är ett viktigt vapen offensivt för Turkiet, mycket tack vare sin förmåga att spela såväl till vänster som till höger på det offensiva mittfältet.
Emre är den stora klippan på mittfältet. Han var fullkomligt lysande mot Portugal och hans förmåga att slå öppnande precisionspassningar är ovärderlig för den turkiska offensiven.
Aurelio drar det tunga defensiva lasset på Turkiets mittfält, och han gör det bra. Han är en pålitlig bollvinnare, ungefär som Tomás Galásek för X antal år sedan.
I backlinjen hittar vi inte några riktigt stora namn, och om Turkiet är lite svagare på något ställe, så är det här. Dock har Bayern Münchens stjärna Hamit Altintop fått ta hand om högerbacksplatsen hittills i EM. Hans kvalitéer ligger främst i det offensiva spelet, men han har visat att han klarar av att ta ansvar i försvaret också. Möjligtvis får han mot Tjeckien flytta upp på sin vanliga position som högermittfältare och ge plats åt Sabri Sabrioglu som högerback.
Bland mittbackarna är Servet Cetin, en av Galatasarays bästa spelare då han får vara skadefri, det största namnet, tillsammans med veteranen Emre Asik.
I mål för Turkiet står allt som oftast Volkan Demirel, straffhjälte för Fenerbahce mot Sevilla i Champions League. Han har en riktigt bra säsong med klubblaget bakom sig, och är i storform, vilket han inte minst visade i första matchen mot Portugal, där han gjorde en smått otrolig räddning med fingerspetsarna på Cristiano Ronaldos frispark.
Jag kan säga att jag personligen har så sjukt stor respekt för denne Volkan att det knappt går att beskriva den. Hoppas att inte tjeckerna hindras av samma sak.
Tjeckien
Den som av Karel Brückner lär få förtroendet att försöka få hål på Volkan är Milan Baros, en kille med femtioelva besvikelser i klubblagssammanang men succéer i landslaget bakom sig. Mot Portugal visade han gammal god form, vilket bör innebära en plats i startelvan återigen. Frågan är om det blir som anfallspartner till Koller, som ensam anfallare på topp, eller som vänsterytter.
Den tjeckiska tidningen Mlada fronta Dnes skriver att Brückner kommer att använda ett av tre alternativ offensivt: antingen Koller eller Baros som ensam anfallare, eller 4-4-2 med Koller och Baros på topp.
Dock tillägger man att den 68-årige landslagscoachen är full av överraskningar, och att det lika gärna kan bli Václav Sverkos som får starta.
Defensivt på mittfältet hittar vi Jan Polák och Tomás Galásek. Galásek har varit hårt kritiserad, och många anser att han börjar bli för gammal, men han svarade för en bra insats mot Portugal.
Offensivt finns det en del kvalitet på Tjeckiens mittfält. Jaroslav Plasil har haft en grym säsong i Osasuna och kan få sitt internationella genombrott i EM. Även Libor Sionko har imponerat på sistone, inte minst genom sina två mål mot Skottland förra veckan, den fina insatsen mot Schweiz och målet mot Portugal.
Backlinjen är en av de starkare lagdelarna i Tjeckien, om den får vara ordinarie, vill säga. Grygera, Ujfalusi, Rozehnal och Jankulovski är allt som oftast pålitliga i defensiven. Ytterbackarna Grygera och Jankulovski utgör dessutom ett vapen offensivt också. Just Jankulovski var riktigt bra mot Portugal, och utmanade flera gånger det portugisiska fösvaret.
Backarna var också de som räddade Tjeckien mot Schweiz. Ujfalusis fina huvudspel motade bort flera schweiziska inlägg och den brytsäkre Zdenek Grygera gjorde det svårt för Schweiz vänsterflank. Mot Portugal såg det inte lika säkert ut, kanske beroende på för stor respekt för de portugisiska storstjärnorna Ronaldo, Quaresma, Simao och Nuno Gomes.
Den tjeckiska kassen vaktas av Petr Cech, utsedd till världens bäste målvakt ett antal gånger. Håller rekordet i flest spelade minuter i streck utan ett insläppt mål i Premier League och Gambrinus liga. Han svarade för ett antal klassräddningar mot Schweiz och var en starkt bidragande orsak till att Tjeckien höll nollan i öppningsmatchen. Mot Portugal fick han inte riktigt visa upp sina kvalitéer, förutom några få räddningar, och blev helt överspelad i samband med 3-1-målet.
Matchen
Avspark sker söndagen den 15 juni klockan 20:45 på Stade de Genéve i - just det - Genéve, alltså samma arena som Tjeckien spelade sin förra match på. Kanske en fördel för tjeckerna?
Det lär bli antingen en riktigt het kamp mellan två lag som vet att de måste vinna, och vill göra det, eller ett sömnpiller där två defensiva lag spelar försiktigt av rädsla för att förlora. Givetvis hoppas vi på det förra, men man vet aldrig.
Lagen känns ungefär jämnbördiga, men försvarsmässigt bör Tjeckien ha en fördel med en starkare backlinje och dessutom två defensivt skickliga mittfältare. Offensivt har Turkiet en fördel, främst genom Nihat, men även genom sina offensiva mittfältare Emre och Turan.
Det känns som att detta kan komma att ta ut vartannat, och Tjeckien kanske kan komma att få förlita sig på sitt kontringsspel, vilket vi sedan tidigare vet att Karel Brückners manskap behärskar till fullo.
Att utnyttja kanterna för att sedan leverera inlägg till Koller eller Baros kan komma att bli den vinnande melodin för Tjeckien, då Hakan Balta på vänsterbacken inte riktigt har erfarenheten och Hamit Altintop på högerbacken spelar i en för honom något ovan position.
Mittfältskampen blir viktig, och där är det som sagt ganska jämnt. Det gäller att hålla ett öga på de offensiva mittfältarna i Turkiet, som kan bli riktigt farliga om de får avancera rättvända med bollen. Tjeckien får förlita sig på att den defensiva mittfältsduon Galásek-Polák tar hand om detta hot.
Karel Brückner har inför vad som i värsta fall kan bli hans sista match som tjeckisk förbundskapten sagt att Tjeckien absolut inte kommer att spela för att få till straffar. Trots detta har laget under dagens träning ändå övat på just det momentet.
Brückner sade också att han ämnar rätta till misstagen som gjordes mot Portugal, vilket innebär att backlinjen inte skall flytta för långt upp i banan och att mittfältarna måste våga ta fler avslut mot mål.
Tipset
Det kommer att bli en hård kamp mellan två lag som direkt spelar för en plats i kvartsfinalerna. Oavgjort efter full tid och därefter straffar känns inte långt borta. Mitt tips blir antingen 1-0 till Tjeckien eller 1-1, där Volkan sedan blir straffhjälte på nytt och bärgar en turkisk seger.
Startelvorna
...är precis som vanligt bara baserade på halvkvalificerade gissningar. Och idag är de extra svårgissade, mycket på grund av hur viktig matchen är för båda lagen.
Turkiet (4-4-2)
Volkan
Altintop - Cetin - Güngör - Balta
Topal
Tuncay - Turan
Aurélio
Nihat - Sentürk
Tjeckien (4-5-1)
Cech
Grygera - Ujfalusi - Rozehnal - Jankulovski
Galásek
Jarolím - Polák
Sionko - Plasil
Baros
Läs även
Turkietredaktionens införrapport
"Kaxigt" Turkiet förlitar sig på nya inhoppare