Tjeckien klart för EM!
Avancemanget till EM i Frankrike 2016 är klart!

Med två kvalomgångar kvar är avancemanget till EM i Frankrike 2016 säkrat.

Tjeckien säkrade ikväll en plats i EM-slutspelet, som nästa år hålls i Frankrike. Tjeckiens 2-1 seger mot Lettland i Riga och Hollands överraskande 3-0 förlust mot Turkarna innebär att Tjeckien som sämst kan sluta tvåa i grupp-A. Alla grupptvåor är direktkvalificerade till EM.

Tjeckien fick ikväll precis den start man ville ha då vänsterbacken David Limberský gav bortalaget ledningen ur något snäv vinkel i den 13:e minuten. Vladimír Daridas projektil från drygt 20 meter innebar en ännu tryggare ledning. Tjeckerna kunde gå ut i halvtidsvilan med en välförtjänt 2-0-ledning.

Letterna spelade dock upp sig i den andra halvleken och Tjeckien började backa hem. När Zjuzins reducering kom med dryga kvarten kvar av matchen blev det plötsligt nerv igen. Zjuzins skott såg inte helt otagbart ut, men reprisbilderna visade att skottet touchade Procházka vilket förmodligen ställde Petr Cech, som ändå var på bollen innan den letade sig in via stolpen. Letterna jagade en kvittering, men tjeckerna försvarade sig med näbbar och klor och lyckades hålla undan.

Tjeckien är därmed klart för EM eftersom varken trean Turkiet eller fyran Holland kan gå förbi med två omgångar kvar att spela. I skrivande stund toppar Tjeckien grupp-A, men Island kan gå förbi vid seger mot Kazakstan ikväll.