Lagbanner
Vårsäsongens drömelva i Synot Liga
Pavel Kaderábek var skadad en månad under vårsäsongen, men har helt enkelt varit för bra för att utelämna från min drömelva. Kaderábek utsågs till Synot Ligas bäste spelare den här säsongen.

Vårsäsongens drömelva i Synot Liga

Traditioner är till för att hållas och jag tänker därför presentera vårsäsongens drömelva från Synot Liga.

Det kan tyckas konstigt att jag bara har två spelare från de tjeckiska mästarna Viktoria Plzen i min drömelva. Kanske är det dessutom extra märkligt att spelarna jag valt från Plzen är mittbackar istället för offensiva spelare, när Plzen är det lag som gjort flest mål i ligan. Men faktum är att Plzen också är försvarsstarka och släppt in färre mål än Sparta under vårsäsongen. Plzens målskytte är utspritt på många olika spelare och jag tycker ingen av deras offensiva spelare har utmärkt sig tillräckligt mycket för att förtjäna en plats i min drömelva. En av dem som kom närmast var dock Daniel Kolár, som hade platsat i min elva om jag velat ha med två utpräglat offensiva innermittfältare.

Två spelare som så gott som alltid är med i mina drömelvor är skyttekungen David Lafata och vänsterbacken David Limberský. Dessa två herrars insatser under vårsäsongen räckte nästan, men bara nästan till en plats i min drömelva. Notera att Filip Novák med sina 11 mål är bäste målskytt i Jablonec denna säsong, trotts att han är vänsterback. Viktoria Plzens vänstermittfältare Jan Kovarík förtjänar verkligen att nämnas och det var egentligen hugget som stucket mellan honom och Príbrams Martin Zeman, som båda varit strålande under vårsäsongen. Jag valde dock Zeman efter många om och men.
 

Min drömelva från vårsäsongen i Synot Liga 2015:

A. Hruška
P. Kaderábek - V. Prochazka - R. Hubník - F. Novák -
J. Kopic - B. Dockal - M. Pospíšil - M. Zeman -
M. Škoda, V. Kadlec

_____________________________________________

Aleš Hruška (Mladá Boleslav), Pavel Kaderábek (Sparta Prag), Václav Procházka (Viktoria Plzen), Roman Hubník (Viktoria Plzen), Filip Novák (Jablonec), Jan kopic (Jablonec), Borek Dockal (Sparta Prag), Martin Pospíšil (Jablonec), Martin Zeman (Príbram), Milan Škoda (Slavia Prag), Václav Kadlec (Sparta Prag).
 

Martin 2015-06-01 20:50:00

Fler artiklar om Tjeckien