Lagbanner
Landslagscomeback för Kamil Vacek
Comeback i landslaget efter fyra års väntan för Kamil Vacek.

Landslagscomeback för Kamil Vacek

David Limberský är återigen tillbaka i landslaget efter att ha petats vid den senaste nomineringen som straff för sitt olämpliga målfirande strax efter att han åkt fast för rattfylleri. Förbundskapten Pavel Vrba har nominerat 23 spelare inför träningslandskamperna mot Serbien (13 november) och Polen (17 november). Tillbaka i landslaget efter fyra års frånvaro är också Kamil Vacek.

Pavel Vrba nominerade i veckan truppen inför matcherna mot Serbien den 13:e november och Polen den 17:e november. Det största utropstecknet i truppen är helt klar Kamil Vacek.

Den nu 28-årige innermittfältaren Kamil Vacek blev något av en bortglömd talang. När Sparta Prag blev mästare 2009/2010 var Kamil Vacek dock en viktig kugge i laget. Vacek gjorde landslagsdebut den 4 juni 2011 mot Peru. Totalt har han gjort sex framträdanden i landslaget. Karriären utomlands blev dock inte särskilt lyckad för Vacek, som mest fick nöta bänk i italienska Chievo perioden 2011-2013.

Så mycket bättre för Kamil Vacek blev det inte heller i Sparta Prag när han återvände säsongen 2013/2014. Bänknötandet fortsatte och det var inte förrän Vacek kom till Mladá Boleslav säsongen därpå, som han äntligen fick regelbunden speltid, dock utan att göra något jättestort väsen av sig.

När Kamil Vacek så valde att lämna Tjeckien för att fortsätta sin karriär i polska Piast Gliwice, var det nog ingen som räknade med att vi någonsin skulle få se honom i landslaget igen. Men hör och häpna, Piast Gliwice, som inte på något sätt är ett klassiskt storlag i Polen, leder otippat den polska ligan och Vacek är kanske den största positiva överraskningen i laget, även om lagkamraten och landsmannen Martin Nešpor också han levererar. Piast Gliwice tränas för övrigt av Radolslav Latal, en före detta tjeckisk landslagsman, som var med och tog EM-silver 1996 tillsammans med bland annat Nedved, Šmicer, Berger och Poborský.

En spelare som gör comeback efter en betydligt kortare frånvaro i landslagssammanhang än Kamil Vacek, är Plzens vänsterback David Limberský, som petades senast på grund av sitt olämpliga målfirande i en ligamatch, dagarna efter rattfyllekandalen (läs).

Tomáš Rosický och David Lafata har haft skadeproblem och även om båda spelarna nu har fått grönt ljus till att kunna spela, är ingen av dessa herrar med i Vrbas trupp den här gången.

Värt att notera är att Slovan Liberec är det lag som har flest spelare representerade i landslaget vid denna uttagning. Den senaste tiden har annars Plzen och Sparta varit de klubbar med flest representanter.
 

Truppen i sin helhet:
 
Målvakter
Petr Cech (Arsenal)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
Tomáš Koubek (Slovan Liberec)

Backar
Pavel Kaderábek (Hoffenheim)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Tomáš Sivok (Bursaspor)
Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen)
Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Michal Kadlec (Fenerbahce)

Mittfältare
Borek Dockal (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Hertha Berlin)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
Josef Šural (Slovan Liberec)
David Pavelka (Slovan Liberec)
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
Jírí Skalák (Mladá Boleslav)
Kamil Vacek (Piast Gliwice)
Martin Pospíšil (Jablonec)

Anfallare
Tomáš Necid (Bursaspor)
Milan Škoda (Slavia Prag)
Matej Vydra (Reading)
 

Martin martin.slavia@hotmail.se2015-11-07 14:50:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien