Lagbanner
Mittfältaren som toppar skytteligan
Hušbauer till vänster och Lafata till höger är klubbkamrater i Sparta Prag. Båda har chans att vinna skytteligan i år.

Mittfältaren som toppar skytteligan

David Lafata har vunnit den tjeckiska skytteligan två säsonger i rad, men i år kan hans lagkamrat Josef Hušbauer bli den som får titulera sig som skyttekung.

Sparta Prags Josef Hušbauer tillhör en av de målfarliga mittfältarna i Gambrinus Liga, men det är ändå aningen överraskande att just en mittfältare leder den tjeckiska skytteligan med enbart fem omgångar kvar att spela. Den 23-årige Hušbauer har haft en enanstående bra säsong och kommer att ha gjort minst 14 mål i ligan när denna säsong är över. I söndagens derby mot Dukla Prag gjorde Hušbauer två mål och gick därmed förbi lagkamraten David Lafata i skytteligan. Hušbauers 2-0-mål var kanske också omgångens mål. Sparta vann derbyt med 3-1. Mål och höjdpunkter kan ses här
 
Skytteligatoppen efter 25 omgångar:
 

1. Josef Hušbauer Sparta 14
2. David Lafata Sparta 13
3. Zbynek Pospech Dukla Prag 12
4. Jasmin Šcuk Mladá Boleslav 12
5. Haris Harba Jihlava 11
  
Titelstriden är nu mer eller mindre avgjord, då Sparta Prag har ett försprång på tio poäng ner till tvåan Plzen. I den tjeckiska cupen är läget mer bekymmersamt eftersom Sparta förlorade den första av två semifinalmöten mot Jablonec med 1-3. Lyckas man vända detta i returen, väntar troligtvis Viktoria Plzen i finalen. Plzen vann nämligen sitt första finalmöte mot Brno med 2-0.

Martin 2014-04-22 19:45:00

Fler artiklar om Tjeckien