Ribba ut för Sparta Prag mot Napoli
Det blev inga mål Stadion Letná ikväll.

En stabil insats av Sparta Prag gav inte mer än en pinne mot Napoli på Stadion Letná. Närmare mål än två ribbskott kom aldrig de vinröda och matchen slutade mållöst. Med en omgång kvar av Europa Leagues gruppspelsfas har Sparta ändå avancemanget i egna händer.

I en jämn match var Sparta Prag ändå något bättre än Napoli, sett över 90 minuter. Sparta kontrollerade hela första halvleken och det normalt så målglada Napoli hade svårt att ens komma till halvchanser. Sparta kom däremot så nära man överhuvudtaget kan komma när Hušbauer i matchinledningen prickade ribban på halvvolley. På returen fick Lafata ett läge som han gör mål på nittionio gånger av hundra, men Napolis målvakt Cabral hann resa på sig och parera Lafatas nick.

I den andra halvleken spelade Napoli upp sig och det skapades chanser åt båda håll. Allra närmast var dock återigen Sparta. Med kvarten kvar noterade Sparta sin andra ribbträff i matchen när Matejovský avlossade ett skott som ändrade riktning via Mesto. Men det skulle inte bli några mål ikväll.

Krysset innebär att Napoli är vidare och med största sannolikhet också vinner grupp I. För Spartas del är det oavgjorda resultatet i princip inte bättre än en förlust, vad beträffar utgångsläget. Napoli och Sparta står båda 10 poäng inför sista omgången. Napoli kommer dock alldeles säkert att vinna sista gruppspelsmatchen hemma mot slagpåsen Slovan Bratislava. Sparta Prag behöver nu få med sig en pinne borta mot Schweiziska Young Boys för att gå vidare som tvåa i gruppen. Grupptrean Young Boys står nämligen på nio poäng efter kvällens 3-1 seger mot Slovan Bratislava. En tuff uppgift väntar nu Sparta på konstgräset i Bern om två veckor.