Lagbanner
Skador stör Tjeckien inför matchen mot Island
Den 23-årige mittfältstalangen Martin Pospíšil debuterade i landslaget 2012 i en träningslandskamp mot Slovakien. Nu är kreative playmakern tillbaka igen. Kommer han att få speltid mot Island?

Skador stör Tjeckien inför matchen mot Island

Förra veckan presenterade förbundskapten Pavel Vrba en trupp på tjugotvå man inför EM-kvalmatchen mot Island den 16:e november. Truppen skulle kompletteras med ytterligare en spelare, men på grund av skadeproblem kommer istället fyra nya spelare att ansluta.

Så mycket som tre nominerade landslagsmän skadade sig förra veckan. Sparta Prags defensive mittfältare Lukáš Vácha, deras förstemålvakt David Bicík samt Viktoria Plzens vänsterback David Limberský missar den viktiga EM-kvalmatchen mot Island på söndag. Det tyngsta avbräcket för Tjeckiens del är nog ändå Limberskýs frånvaro.

De spelare som ansluter till truppen är vänsterbacken Filip Novák (Jablonec), mittfältaren Martin Pospíšil (Jablonec), högeryttern Milana Petržela (Viktoria Plzen) samt Mladá Boleslavs förstemålvakt Aleš Hruška. Klubbkamraterna Novák och Pospíšil är två viktiga kuggar i Jablonec som har stor del i att laget är med och slåss i toppen av tabellen. Novák är till och med lagets bästa målskytt så här långt, trotts att han alltså är vänsterback. Den 23-årige Pospíšil är en teknisk och kreativ tvåvägspelare, som kan spela på både inner- och yttermittfältet. Han har haft en mycket fin säsong så här långt för sin nya klubb och valet av Pospíšil är helt logiskt. Valet av debutanten Aleš Hruška var svårare att förutse.

Vad gäller Váchas knäskada, drabbar den nog Sparta Prag värre än landslaget. Vácha ska nämligen opereras och kommer bli borta resten av höstsäsongen. Därmed kommer han att missa Spartas viktiga matcher i Europa League mot Young Boys och Napoli. Sparta saknar dessutom en ersättare av samma spelartyp som Vácha, vilket kan bli kännbart. Váchas plats i landslagets startelva kommer troligtvis ersättas av Plašil eller Horava.
 
 
Truppen mot Island:

Målvakter
Petr Cech (Chelsea)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
David Bicík (Sparta Prag)
Aleš Hruška (Mladá Boleslav)

Backar
Pavel Kaderábek (Sparta Prag)
Tomáš Sivok (Besiktas)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Radim Rezník (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Daniel Pudil (Watford)
Michal Kadlec (Fenerbahce)
Filip Novák (Jablonec)

Mittfältare
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
Tomáš Rosický (Arsenal)
Borek Dockal (Sparta Prag)
Lukáš Vácha (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Freiburg)
Tomáš Horava (Viktoria Plzen)
Václav Pilar (Viktoria Plzen)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
Milan Petržela (Viktoria Plzen)
Martin Pospíšil (Jablonec)

Anfallare
David Lafata (Sparta Prag)
Tomáš Necid (Zwolle)
Matej Vydra (Watford)
 
 

Martin martin.slavia@hotmail.se2014-11-10 20:20:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien