Sparta Prag vidare – Nu väntar Lazio i åttondelsfinalen
Eufori hos Sparta Prag, efter att laget besegrat ryska Krasnodar i sextondelsfinalen i Europa League.

Det blev inte svårast tänkbara motstånd när åttondelsfinalerna i Europa League lottades igår, men helt klart en attraktiv lottning för Sparta Prag. Efter sammanlagt 4-0 mot ryska Krasnodar i sextondelsfinalen väntar nu den anrika Romklubben Lazio.

Sparta Prag hade en 1-0-seger med sig inför bortareturen mot Krasnodar i torsdags och många förväntade sig en rysare, men trotts att Krasnodar dominerade den mållösa första halvleken och även skapade ett par bra lägen skulle spänningen dö ganska kort in i andra halvlek.

Det var Lukáš Marecek som gav Sparta ledningen i den 51 minuten och när Martin Frýdek drygade ut den kort därefter var saken klar. Krasnodar behövde plötsligt göra fyra mål och uppförsbacken blev inte mindre brant för det ryska laget efter att en frustrerad Kaboré drog på sitt andra gula kort kort i den 68:e minuten. Två minuter senare fastställde Fatai slutresultatet 0-3. Det kunde i slutändan blivit en ännu större seger för de vinröda. Sett över två matcher går Sparta vidare helt rättvist, då man var det bättre laget i tre av fyra halvlekar.

För Sparta Prag, som hittills är obesegrade i Europa League, väntar nu ett ännu tuffare motstånd. Sparta lottades mot Lazio, som för närvarande ligger åtta i italienska Serie A. De båda lagen har mötts tidigare i historien. Sparta-fansen vill säkert minnas året 2003, då Sparta slog ut Lazio i Champions Leagues gruppspelsfas. Reaktionerna efter att lottningen blev klar har bara varit positiva i Sparta-lägret. Den första matchen spelas den 10 mars i Prag och returen spelas den 17 mars i Rom.