Tjeckien besegrade Estland

Tjeckien dominerade och slog Estland med 2-0 i den sista omgången av VM-kvalet. Nu väntar playoff.

Inför matchen var Tjeckien tvungna att vinna för att ha chansen att ta andraplatsen i gruppen, men de var också beroende av att Belgien skulle slå Wales. Tjeckien gjorde sitt jobb men det gjorde inte Belgien, som inte hade något att spela för och bara fick oavgjort.

Matchen inleddes med en tveksam straffsituation för Tjeckien men domaren Orel Grinfeld valde att inte blåsa.

Tjeckien höll i boll och dominerade spelet men hade problem med att skapa lägen och hitta in med bollar på någon i boxen.

Estland stack upp och hade ett jätteläge i 27 minuten genom Rauno Sappinen efter ett inlägg från Karol Mets.

Efter en mållös första halvlek så fortsätter Tjeckien att dominera och sätta tryck. Anfallen kommer oftast via högerbacken Vladimir Coufal som spelar nästan som en högerytter. Till slut ger spelövertaget utdelning efter en högerhörna som damp ner i mitten av boxen där Jakub Brabec petar in sitt andra landslagsmål.

Tjeckien klarade inte av att få kontringar emot sig så bra och det ledde till ett par lägen för Estland men de lyckades inte utnyttja dem.

Inhopparen Jan Sykora utökade Tjeckiens ledning i 85 minuten. Vänsteryttern ställde om snabbt och kom fri och gjorde inga misstag.

Det blev en rättvis seger för Tjeckien, men de nådde inte andraplatsen. Laget är trots allt vidare till playoff då de vann sin grupp i Nations League.

Lag som ska spela playoff:
Seedade lag: Italien, Sverige, Portugal, Skottland, Ryssland och Wales.
Oseedade lag: Turkiet, Polen, Österrike, Nordmakedonien, Ukraina och Tjeckien.

Playoff spelas mellan alla grupptvåor ihop med Tjeckien och Österrike som vann sina grupper i Nations League.

Röda kort: 0 - 0

Gula kort: Masopust 6’ (Tjeckien), Kopic 90+3’ (Tjeckien), Paskosti 29’ (Estland), Kreida 44’ (Estland), Kuusk 90’ (Estland).

Tjeckien ställde upp med 4-2-3-1: Vaclik målvakt, Coufal högerback, Zima och Brabec mittbackar, novak vänsterback, Kral och Sadilek som defensiva mittfältare, Masopust som högerytter, Barak som offensiv mittfältare, Pesek som vänsterytter, Vydra som forward.

Byten Tjeckien: Sykora - Pesek (28), Kuchta - Kral (60), Krmencik - Masopust (60), Kopic - Vydra (69), Pavelka - Sadilek (69).

Estland ställde upp med en 5-3-2: Igonen målvakt, Paskotsi högerback, Kuusk, Tamm, Mets som mittbackar, Sinyavskiy vänsterback, Poom, Kreida, Vassiljev som innermittfältare, Sorga och Sappinen som forwards.

Byten Estland: Anier - Sorga (61), Ojamaa - Sinyavskiy (61), Zenjov - Sappinen (76), Kirss - Paskotsi (85).