Lagbanner
Tjeckiens EM-trupp till Frankrike
Tjeckien är redo för EM i sommar.

Tjeckiens EM-trupp till Frankrike

Ingen Matej Vydra i EM när Pavel Vrba har spikat sin trupp.

Tjeckiens EM-trupp:

Målvakter:
Petr Cech (Arsenal)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
Tomáš Koubek (Slovan Liberec)

Backar:
Pavel Kaderábek (Hoffenheim)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Tomáš Sivok (Bursaspor)
Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen)
Michal Kadlec (Fenerbahce)
Roman Hubník (Viktoria Plzen

Mittfältare:
Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Borek Dockal (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Hertha Berlin)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
Josef Šural (Sparta Prag)
Daniel Kolár (Viktoria Plzen)
Jírí Skalák (Brighton)
Tomáš Rosický (Arsenal)
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
David Pavelka (Kasimpasa)

Anfallare:
Tomáš Necid (Bursaspor)
David Lafata (Sparta Prag)
Milan Škoda (Slavia Prag)

Tjeckien har inte det mest namnkunniga laget i EM, men truppen är kanske inte riktigt så svag som den ser ut. Spelare som t.ex. Borek Dockal och David Lafata är nästan helt okända utanför Tjeckien, men de är allt annat än oerfarna tomtar. Dockal blev vald till tjeckiska Synot Ligas bäste spelare i år och David Lafata vann just den tjeckiska skytteligan för femte gången i sin karriär. Då pratar vi om en liga som är på samma nivå som den holländska. Inte så illa med andra ord.

Tjeckien har just nu många hyfsade spelare, men den där spetskompetensen av yppersta världsklass hittar vi tyvärr inte. Det skulle i så fall vara hos Tomáš Rosický och Petr Cech. Tomáš Rosický har dock varit skadad hela säsongen även om han råkar vara fit just nu, hur länge det nu varar och Petr Cech har tyvärr en vana att göra tavlor i landslaget. Utöver Cech och Rosický är nog Hertha Berlin-proffset Vladimír Darida den spelare som ligger närmast att uppnå någon slags internationell stjärnstatus. Någon flytt till Real Madrid blev aldrig av, men det är väl känt att den spanska storklubben visat intresse för Darida under säsongen som gått.

För att Tjeckien ska lyckas i sommarens mästerskap krävs det nog att de mindre namnkunniga spelarna kliver fram, vilket de också gjorde i EM-kvalet. Vi får inte glömma att Tjeckien vann sin EM-kvalgrupp före Island, Turkiet och Holland. Men i EM måste de nog höja sig ytterligare ett snäpp då tufft motstånd väntar. Tjeckien hamnade nämligen i samma grupp som Spanien, Kroatien och Turkiet.

Martin2016-05-31 12:00:00

Fler artiklar om Tjeckien