Lagbanner
Vårsäsong i Synot Liga – Slavia värvar friskt
Några av nyförvärven i Slavia. Från vänster: Jan Boril, Antonin Barák, Jirí Pavlenka, Jaroslav Mihalík, Josef Hušbauer.

Vårsäsong i Synot Liga – Slavia värvar friskt

Efter ett längre uppehåll är vi tillbaka med en kort uppdatering som fokuserar på de viktigaste övergångarna under vinteruppehållet. Slavia Prag är det lag som förstärker mest.

På fredag sparkar Synot Liga igång igen efter vinteruppehållet. För Sparta Prag väntar också ett dubbelmöte mot ryska Krasnodar i Europa Leagues sextondelsfinal inom kort. Sparta Prag var nämligen det enda tjeckiska klubblaget som tog sig vidare från gruppspelet i Europa League. Både Slovan Liberec och Viktoria Plzen slutade trea i sina grupper.

Det har hänt en hel del på transfermarknaden under vinteruppehållet och jag tänkte gå igenom några av de viktigaste övergångarna.

Jirí Skalák: Yttermittfältaren/anfallaren som kanske var Mladá Boleslavs bäste spelare under höstsäsongen har lämnat klubben för spel i Championship-laget Brighton.

Ondrej Zahustel: En universal offensiv mittfältare som gjorde debut för det tjeckiska landslaget i november föra året mot Serbien och gjorde mål direkt i sin premiär. Zahustel har lämnat Mladá Boleslav och tillhör nu Sparta Prag.

David Pavelka: Nyckelspelare i Slovan Liberec under flera säsonger. Nu spelar Pavelka i turkiska ligasjuan Kasimpasa.

Josef Šural: Yttermittfältaren/anfallaren som gjorde sitt första mål för Tjeckien i EM-kvalet mot Holland den 13 oktober, har många fina år bakom sig i Slovan Liberec.  Den nu 25 år gamle Šural har nu skrivit på kontrakt för Sparta Prag.

Josef Hušbauer: Den mest uppseendeväckande övergången under vinteruppehållet var ändå Hušbauers flytt från Sparta Prag till ärkerivalen Slavia Prag. Den målfarlige innermittfältaren Hušbauer har varit en nyckelspelare i Sparta Prag under ett par säsonger, men fick mest nöta bänk under höstsäsongen. Hušbauer är en uttalad Spartasupporter, som i yngre ålder sagt att han aldrig någonsin skulle kunna spela för Slavia Prag. Räkna med högljudda burop och busvisslingar varje gång Hušbauer rör bollen vid nästa S-derby i Prag.  

Slavia Prag: är det lag som både förstärkt mest och imponerat mest i träningsmatcherna under vinteruppehållet.  Josef Hušbauer har redan nämnts, men fler bra spelare har tillkommit. Jirí Pavlenka, Muris Mešanovic, Lukáš Železník, Jan Boril, Antonin Barák och Jaroslav Mihalík har alla skrivit på kontrakt för Slavia. Den sistnämnde är en slovakisk innermittfältstalang med stor potential. Slavia har siktet inställt på en kvalplats i Europa League och mycket talar för att tabellfemman har chans att nå det målet.  Slavia Prag besegrade Dynamo Kiev – åttondelsfinalister i Champions League i år – med 2-1. Nu på lördag gäller det på riktigt. Då ska Slavia inleda vårsäsongen med hemmamatch mot Brno i ligan. Matchen startar klockan 18.20 och kan ses här.

Martin martin.slavia@hotmail.se2016-02-08 21:40:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien