Lagbanner
Viktoria Plzen tillbaka i Champions League
I bild syns Viktoria Plzens kanske viktigaste spelare Vladimír Darida, som dock är på väg bort till tyska Freiburg.

Viktoria Plzen tillbaka i Champions League

Viktoria Plzen är tillbaka i fotbollens finrum efter att ha besegrat slovenska Maribor borta med 1-0 (sammanlagt 4-1). Matchens enda mål gjordes av Stanislav Tecl.

Med en 1-3 förlust i det första mötet behövde Maribor en positiv start i returen för att känna att Champions League var inom räckhåll, men det var precis vad man inte fick. Det var istället Plzen som inledde klart piggast och matchens enda mål kom redan efter tre minuter. En fin lyftning från lagkapten Pavel Horváth hittade Rajtoral innanför straffområdet, som på ett tillslag passade vidare bollen till en fristående Tecl, vars bredsida letade sig in i nätmaskorna.

Efter målet tog Maribor över matchen spelmässigt och passade runt bollen riktigt fint, men kvalitén saknades den sista tredjedelen och laget skapade mest halvchanser. Det blev aldrig någon dramatik. Plzen hade hyfsat bra kontroll enda fram tills att domaren blåste av matchen. Viktoria Plzen är därmed tillbaka i Champions League! Dagens vinst är den sjätte raka för Viktoria Plzen i Champions League-kvalet. Laget kan stoltsera med en oerhört imponerande segersvit, då de även vann alla sina matcher när det kvalade till Champions League 2011.

Plzen har de senaste två säsongerna gjort bra ifrån sig i både Champions League och Europa League. Laget har besegrat både spanskt och italienskt motstånd och det råder inget tvivel om att de kan störa i stort sett vilket lag som helst. Hur det går denna säsong, återstår att se. Imorgon lottas grupperna till Champions Leagues gruppspel.

En mardrömslottning skulle kunna se ut på följande sätt: Barcelona, Paris St. Germain, Borussia Dortmund, Plzen.

En på pappret mer gynnsam lottning skulle kunna tänkas vara: Benfica Lisabon, Marseille, Olympiakos, Plzen.
 

Martin 2013-08-29 00:15:00

Fler artiklar om Tjeckien