Frågestund med och om Khalili och Ibrakovic

En glad och skämtsam Norrköpingskille och en blyg skåning presenterades som IFK Norrköpings nyförvärv nummer 3 och 4 idag. Både tillträdande fotbollschefen Mats Jingblad och spelarna själva fick svara på medias frågor.
Imad Khalili: - Jag tror detta kan vara mycket bra för mig. Klubben känns riktigt bra.
Armando Ibrakovic: - Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse!

Efter den inledande presentationen av de båda spelarna fick media chansen att ställa frågor till de båda nyförvärven och Mats Jingblad.

Imad Khalili, fostrad i Högaborgs IF, sedan i Helsingborgs IF och två kortare utlåningsperioder till Randers i Danmark och Bunkeflo i Superettan. Nu blir det IFK Norrköping. Vad säger du om det här miljöombytet?
- Jag tror detta kan vara mycket bra för mig. Klubben känns riktigt bra, faktiskt.

Om du försöker beskriva dig själv som spelare.
- Snabb, teknisk. Bra skott..helt enkelt.

Favoritpositionen, är den på mittfältet eller i anfallet?
- Mja, offensivt i alla fall. Offensiv mittfältare eller forward. Jag kan även spela på kanten. Det gjorde jag mycket i Helsingborg.

Du har gjort närmare 30 junior- och pojklandskamper. Hur är det med landslagsambitionerna idag?
- Det är klart man vill vara med i U21. Jag har gjort en U21-landsamp och hoppas väl att det ska bli fler nu när jag kommer till Norrköping.

Armando, en Norrköpingskille som nu tar steget från Bollis upp till Idrottsparken på allvar. Hur känns det för dig?
- Oerhört kul! Verkligen en pojkdröm som går i uppfyllelse. När man är från stan så vill man spela i IFK. Det är ju de som är de stora hjältarna.

Har du haft tankarna på IFK länge eller är det någonting som kommit just i år?
- Det har väl kommit smygande de senaste åren. Att det är hit man vill. När man är ung så är man alltid emot IFK, men nu så...(skratt)

Med tanke på derbymatcherna som har varit i år, har du några kompisar i ditt nya lag?
- Det är dåligt med det! (skratt)
- Det är en skön grupp att komma till. Bra stämning.

Om du försöker beskriva dig själv som spelare.
- Snabb och stark. Väldigt offensiv lagd ytterback som är bra defensivt.

Det är framför allt som ytterback till höger han är tänkt?
- Ja, han har spelat mycket högerback i Sylvia och han är duktig där. Vi har väldigt bra konkurrens på mittbackssida och ser honom framför allt som en ytterback.

Mats, är Imad värvad som anfallare i första hand?
- Det är ju precis som Imad säger, att han kan spela på flera positioner. Om vi ser på de spelare vi har i vår trupp så kan nästan samtliga spelare spela på fler än en position. Det är väl Gardar som är en renodlad forwardsspelare, även om han provat lite kanten.
- Jag är väldigt förtjust i spelare som kan spela på flera positioner. Det ger en alltid flera möjligheter i ett lagbygge. Men jag ska inte ljuga utan vara ärlig och säga att Khalili har imponerat oerhört när han spelat forward. Han är väldigt intressant att se, han har en fin vänsterfot, han har snabbhet och han är oerhört rörlig. Det är jätteviktigt när man spelar forward.
- Var han kommer att spela kan jag inte säga i dagsläget, men vi har sett honom framför allt som en forwardsspelare. Armando kan ju också spela på flera positioner.
(Armando)- Forward också...
(Mats) - Nejdu...
(Mats)- Men jag kan avslöja en sak om den här tuffa, unga killen. Vill ni det? Han är inte så jävla tuff som han ser ut när han sitter här. Vi tog sprutor i förra veckan, influensasprutor... Jag trodde han var tuff, men det var han inte! (skratt)
- Hela kontraktet höll på att rivas när vi tvinga honom att ta en influensaspruta.

Imad, du var ju väldigt duktig här i matchen på Parken. Är du så bra eller var det bara en av dina bättre matcher?
- Det får jag väl försöka bevisa. Jag hoppas jag är det...

Varför blev du inte kvar i Helsingborg?
- Jag har varit där i tre år och jag tycker inte att de ville satsa tillräckligt på mig. Därför kändes IFK Norrköping som en mycket bra klubb för mig. Det är en klubb med positiv anda och det är viktigt för alla spelare.

Det är ju rätt tuff konkurrens i Helsingborg, har det varit utvecklande att ha med dem att göra?
- Absolut. Henrik är ju en fantastisk spelare att se på. Man lär sig mycket av honom. Viss har det varit lärorikt.

Mats, hur ser den fortsatta jakten på nyförvärv ut?
- Vi håller på att jobba med något uppslag till, ännu en offensiv spelare som vi vill ha in i laget. Sen tycker vi väl att vi har ett ganska komplett lag och hoppas att det ska räcka. I dagsläget kan vi inte säga mer än så.

Men ni har kommit ganska långt på vägen tidigt i alla fall?
- Det tycker jag. Vi är i början på december och truppen är mer eller mindre komplett. Det är någon spelare till vi ska ha in i truppen. Vi har fått behålla det vi ville behålla efter säsongen. Vi blev ju av med Stefan Thordarson och Bruno Santos lite tidigare, som vi gärna sett vara kvar i vår trupp. Men vi har ersatt dem nu och även förstärkt oss ytterligare.

Magnus Cadelin - Åberg 2007-12-03 15:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås