Årets bästa: Årets mål

Årets bästa: Årets mål

Vi märkte det tidigt. Jimmy Durmaz var inte så mycket för det här med att peta in bollar från två meter med ett motlägg. Det var inte hans grej att knäa in bollen efter en målvaktsretur. Nä, för Jimmy var det vackra mål som gällde. Otaliga gånger har vi sett Jimmy ladda bössan från distans och sätta bollen i främre eller bortre krysset, och det verkade inte heller spela någon roll om det var med höger eller vänster fot. 2012 skulle han dessutom göra målet som, av Himmelrikets läsare, var årets mål.

Efter två omgångar hade journalisterna börjat bokstavera K R I och behövde egentligen bara en oavgjord match på Stadion när Kalmar kom på besök för att de skulle sätta dit S:et. Malmö inledde med en mållös match mot Gefle och följde upp den med att bli förnedrade av Häcken. Hade Norling helt tappat kontrollen eller var kanske spelarna i MFF slut? Var det för många som blickade mot Europa och inte ville glänsa som lag utan heller individuellt? Matchen mot Kalmar fick vi se ett lag stå för en bländande insats som helhet och där en spelare glänste mer än övriga.

Den första halvleken gav inte många drömmar om guld och gröna skogar. Malmö hade mycket boll, men sista tredjedelen var extremt trubbig och Kalmar hade mycket sällan några problem att reda ut situationerna. När lagen gick till pausvila hade MFF startat Allsvenskan 2012 med fem halvlekar utan att göra mål. inte direkt guldglans på den starten.

I andra halvlek kom ett nytt MFF ut. Knappt 20 minuter in i halvleken spräcktes nollan, och det var ett läckert mål. Durmaz forsade fram på vänsterkanten, gjorde en gubbe innan han spelade fram bollen till Simon Thern. Thern vände bort Kalmarförsvaret, ryckte in i straffområdet och spelade snett-inåt-bakåt till Daniel Larsson som tryckte in bollen. Ett vackert mål där laget stod i centrum. Ett mål där Durmaz var en del i en helhet. Han skulle visa att han kunde göra rätt bra saker själv också.

Bara några minuter efter ledningsmålet tog matchen lirare Jimmy Durmaz hand om huvudrollen på allvar. Allt började med att den inhoppade Ivo Pekalski redde ut en situation i defensiven och startade ett anfall. Några moment senare var Ivo längre fram i banan, spelade ut till Jiloan Hamd på högerkanten varifrån bollen hittade in till Durmaz. Vår nummer 21 tog emot, och bjöd på ett solonummer som en viss herr Ibrahimovic hade varit nöjd med. I stället för att skjuta direkt tog Durmaz, utan att sänka tempot, och bjöd upp till dans. Durmaz vände bort den ena Kalmarspelaren efter den andra innan han iskallt rullade in bollen i mål. Att en av Kalmarspelarna han fintade bort var Henrik Rydström gjorde förmodligen inte att publiken jublade mindre.

Hör vad Jimmy själv hade att säga om målet i Himmelriket FAN-TV

Se målet på Youtube här.


------------------------------------------------
Röstningen utföll enligt följande:
Jimmy Durmaz 2-0 mot Kalmar hemma: 43 %
Mathias Ranegie 3-0 mot Helsingborg hemma: 37 %
Simon Thern 1-0 mot Djurgården hemma: 20 %

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2012-12-09 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?