Friday I’m in love: Det blir en allsvensk guldhöst
Fullt fokus på Allsvenskan nu för JDT och grabbarna. Guldet ska himm!

Friday I’m in love: Det blir en allsvensk guldhöst

Vi hade fem skott på mål igår, vi satte ett av dem. Granada hade tre skott på mål igår, de satte alla tre. Det är skillnaden mellan att gå vidare och att inte göra det. Därför kan vi nu fokusera på guldhösten istället.

Det var gårdagens ineffektivitet framför målet som satte fälleben för oss i EL-kvalet. Oavsett hur matchen ser ut i övrigt är det faktiskt det som det kokar ner till - effektiviteten framför mål. Eller snarare ineffektiviteten.

Igår fanns den inte där - effektiviteten. Mycket på grund av att motståndet var oss övermäktigt. Både tekniskt, spelmässigt och cyniskt.

Det var mycket snack efter (och under) matchen om spanjorernas cyniskhet, maskningar och psykningar. Vi har spelat så mycket i Europa att vi kan det där, vi vet att det kommer. Så strunt i det. Hade vi bara gjort mål på våra chanser hade det inte spelat någon roll.

Det är surt att åka ut. Riktigt surt. Men vi gör det med flaggan nästan uppe i topp. För vi gör det med fem i princip egenfostrade spelare i startelvan; Marko, Anel, Franz, Erdal och Oscar. 

Och uttåget ur EL gör att vi nu kan fokusera hösten på Allsvenskan och att vinna den, för 21:a gången. JDT kan fortsätta sitt lagbygge och sin generationsväxling, och få till en försäsong i (förhoppningsvis) lugn och ro. På det viset kan vi komma ännu bättre rustade till nästa års säsong, förhoppningsvis med publik, och bygga ett starkt lag inför CL-kvalet. Nästa år blir nämligen CL-kvalet ännu viktigare, eftersom kvalsystemet görs om när den nya Uefa Europa Conference League drar igång 2021/2022.

Vi har åtta allsvenska matcher kvar att spela:
Kalmar borta 4 okt        3p
Djurgården borta 19 okt    1p
IFK Göteborg hemma 25 okt    3p
Helsingborg borta 2 nov    3p
Sirius hemma 8 nov        3p
Hammarby borta 22 nov    1p
Varberg borta 29 nov        3p
Östersund hemma 6 dec    3p

Jag tippar att vi tar 20 poäng på dessa matcher, slutar på 64 poäng och får lyfta Sven-Lennarts pokal (“eller vad den nu heter”). Lagen som fortfarande kan hota oss (Häcken, Elfsborg och IFK Norrköping) måste vinna alla sina kvarvarande matcher om de ska ha en chans. Och det kommer de inte att göra.

Fokus på Kalmar borta nu på söndag. Fullt fokus. 

Sarr vi!

Idag för 82 år sedan föddes Rolf “Tejpen” Björklund. Han debuterade i fotbollsallsvenskan som vänsterback i Malmö FF 1960. Under tio säsonger spelade han inte mindre än 341 A-lagsmatcher med Malmö FF och vann tre SM-titlar och ett cupguld. Smeknamnet "Tejpen" fick han som pojklagsspelare i MFF där en lagkamrat kallade honom "Tejplund" eftersom han var så svår att komma loss ifrån. Tejplund blev sedan snabbt förkortat till "tejpen".

Dagens låt är Letting me down med Margo Price. En skön tröstlåt i countryrock-stil så här dagen efter. Bryt ihop och kom igen.

PS. Alla supportrar från andra lag kan bara lägga ned snacket om att MFF var dåliga igår, och “vänta bara tills vi spelar i Europa” och bla bla bla. Kom igen när ni själva spelat fyra europeiska gruppspel på sex år. DS.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-10-02 12:12:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?