Inför BK Häcken - Malmö FF
Blir Kapten AC matchvinnare igen?

Inför BK Häcken - Malmö FF

Ett MFF som började med tre poäng hemma mot Mjällby åker till Hisingen för att försöka ta andra raka segern.

Efter en typisk premiärmatch med lite sviktande tempo och en hel del enkla misstag, men som ändå vanns ganska klart tack vare allsvenskans bäste spelare, Anders Christiansen, skall MFF ta sig an BK Häcken.

Hisingslaget började mer tveksamt med oavgjort mot Falkenberg men vis av erfarenhet vet varje MFF:are att Häcken borta är en tuff match varenda säsong.

MFF som sedan tidigare saknar Rasmus Bengtsson drabbades av en ny skada under premiärmatchen då Marcus Antonsson tvingade gå av med en befarad muskelbristning, men i övrigt är det en stark MFF-trupp som tar sig an Häcken.

Hur Jon Dahl Tomason tänker ställa upp startelvan är däremot desto mer svårtippat då dagsform, skavanker och rotation p g a det täta matchandet gör att startelvorna lär variera ganska friskt under säsongen.

En kvalificerad gissning är dock att Sören Rieks, Arnor Traustason och Isaac Kiese Thelin luftas från start den här gången så att dessa potentiella nyckelspelare också kommer in i det allsvenska tempot.

Jon Dahl var missnöjd med passningstempot i premiären, men nöjd med presspelet och det lär vara ett MFF som försöker lägga in en lite högre växel när man har bollinnehav i morgon för att kunna skapa mer anfallsmässigt än i pemiären.

Helst skall ju inte AC behöva ta till trollkonster varje match, även om det är en njutning att se, utan en mer gedigen laginsats med högre tempo och fler skapade målchanser i morgon kväll hade värmt mitt hjärta.

Häcken har ett bra lag som vanligt med toppar i Irandust och Friberg, men samtidigt har man varken Paulinho eller Jeremejeff vilka var jobbiga offensiva hot när lagen möttes i fjol så kanske är det ett lite mer defensivt Hisingslag vi möter denna gången. Tufft lär det bli oavsett.

Ja vi får ses framför tv:n och på sociala medier och hoppas att spelarna känner att vi finns med dem i hjärta och hjärna.
Nu tar vi sats mot tre nya pinnar. Framåt Malmö!

Pontus Kroon2020-06-17 20:35:49
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?