Kiese Thelin är hemma igen

Kiese Thelin är hemma igen

Isaac Kiese Thelin är klar för Malmö FF under 2020.

Vår gamle anfallare anländer från Anderlecht på ett säsongslångt lån - och enligt vissa uppgifter finns dessutom en option på köp inbakat i dealen med belgarna.

Den 27-årige anfallaren lämnade MFF efter ett halvår förra sejouren då han hjälpte Malmö till Champions League och SM-guld. Kiese Thelin är tillgänglig för matcherna mot Wolfsburg i Europa League.

 - Vi är nöjda med att få tillbaka Isaac. Han är en stor och stark anfallare som kom fram som en virvelvind och levererade direkt senast han var här. Han är en bra uppspelspunkt och kommer att tillföra ännu mer tyngd i vår offensiv, säger Daniel Andersson till MFF.se.

 - Isaac har spelat i flera bra klubbar i Europa där han samlat på sig nyttiga erfarenheter och utöver det har han meriter från landslagen. Han är väldigt motiverad och spelsugen.

Kiese Thelin kommer närmast från Anderlecht men har också erfarenhet från exempelvis Bayer Leverkusen och Bordeux.

 - Det känns väldigt bra att det är klart. Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem. Jag kommer tillbaka till en professionell och ambitiös klubb som jag har följt och haft en god relation med sedan jag lämnade. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt. Nu ska vi också se till att vinna Allsvenskan igen, säger anfallaren.

 - Jag har sett många matcher på teven och har saknat atmosfären på Stadion. Supportrarna här i Malmö är de bästa jag har spelat framför. Jag vill komma igång direkt och ser fram emot att hjälpa laget mot nya titlar.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-01-09 14:18:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?