Malmö FF - Djurgårdens IF 1-1
En efterlängtad comeback av herr Molins.

En tydlig spelidé, tempo och vilja saknades i dag i Malmö FF. Efter en loj inledning, lyckades Magnus Wolff Eikrem fixa slutresultatet kort efter paus.

Det väntades toppmöte i Malmö. MFF tog emot Djurgården och det var stockholmarna som började matchen bäst. Åge och hans mannar saknade tempo och det kändes som att spelidén var ganska långt borta. Djurgården då? Tränare Pelle Olsson visste vad som väntade och var väl förberedd. Dif spelade klokt, organiserat och disciplinerat.

Djurgården tryckte på bra framåt och skapade allra mest. Det enda hotet från Malmö var egentligen Markus Rosenberg, som visade stor vilja. Det hjälpte inte. Efter en halvlek visade skottstatistiken 0-6 i favör till bortalaget. Övertaget visade sig också efter 30 minuter spelade. Filip Helander gjorde ett stort misstag efter att ha försökt nicka undan bollen i nästan marknivå. Det straffade sig och Nyasha Mushekwi kunde enkelt trycka in matchens första mål.

I pausvilan samlade Åge Hareide sitt manskap för att komma in i matchen. Han plockade ut Agon Mehmeti och tog in Guillermo Molins! MFF tog ett grepp om matchen och satte ett större tempo än första halvlek. Det var främst kanten ”Sana-Konate”, som styrde och ställde, vilket var som ”natt-och-dag” jämfört med de första 45 minuterna. Djurgården backade hem och MFF fick fler och fler chanser till att kvittera. 53 minuter spelade, då kom kvitteringen. Ingen mindre än Magnus Wolff Eikrem fick bli ”party-guy” för en stund. Norrmannen fick en läcker passing av Molins efter en hörna och kunde fint placera in 1-1. I situationen tidigare kunde Eikrem ha gjort mål, men landsmannen Kenneth Höie stod för en paradräddning och bollen gick till en hörna.

Efter målet kändes det som MFF reste sig för stunden, men blev snabbt mätta igen. Spelet kom av sig och varken någon av lagen var speciellt spelförande. Det avtog dock ganska snabbt och MFF skapade hörna på hörna, dock något som hade skapats många gånger tidigare. Hörnorna blev slutligen 16 stycken till Malmö och bara en gav resultat. En mycket dålig statistik och här är något Åge verkligen måste ta tag i under uppehållet.

För att summera matchen på ett kort sätt var det ingen bra match av Malmö FF. Det märks tydligt att spelidén inte alls är tydlig och backlinjen rullar alldeles för mycket boll. På uppehållet måste Åge ta tag i sitt strategi. Det vankas snart Europaspel och kan vi inte leverera en tydlig matchplan och inte kunna prestera på vår toppnivå. Då har vi inget i Europa att göra.

Till sist, Molins Hans spel var inte topp, vilket är förståeligt. Han började lite vilset, men kom in i det lite mer på slutet. Såga ska vi inte göra, eftersom det är som jag tidigare sagt - förvänta er ingen succé. Inte än. Han ser lite ”tung” ut i stegen, ge honom ett uppehåll och lite sommar, så tror jag knoppen växer ut till löven börjar falla.