Malmö förlorade mot Krasnodar efter en lång match
Det blev förlust för MFF mot ryska Krasnodar i Marbella.

Det blev en ganska märklig tillställning när MFF och ryska Krasnodar möttes i en match som varade i 120 minuter.

I måndags åkte Malmö på träningsläger till Marbella och efter några soliga dagar väntade under söndagen lägrets första match. Ryska tabelltvåan Krasnodar stod för motståndet, precis som under fjolårslägret, och det skulle bli flera olika matchbilder under den extra långa matchen i solskenet.

MFF ställde upp, under dom första 60 minuterna, enligt följande: Dahlin: Lewicki, Anel, Bengtsson, Safari: Traustason, AC, Bachirou, Rieks: Nalic, Thelin.

Egentligen fanns det inte jättemycket att rapportera om under dom första sextio minuterna. Båda lagen försökte skapa målchanser men utan att lyckas särskilt bra. Nalic såg återigen spännande ut och hade också några halvbra lägen till att ge MFF ledningen. Men det blev inga mål under den första timmen utan när väl klockan hade tickat upp dit så bytte båda lagen ut i stort sett hela sina lag.

MFF ställde sedan upp, under den sista timmen, såhär: Nilsson: Larsson, Nielsen, Hugo, Knudsen: Berget, Innocent, Erdal, Gall: Gische, Antonsson.

Under den andra timmen hade MFF stora problem med Krasnodar och ganska snabbt gick det ryska laget upp till en 2–0-ledning. Varken Nielsen eller Hugo kom särskilt bra in i matchen utan fick ofta se sig förbispelade av Krasnodars anfallare. Motståndarna gick sedan upp till en 3–0-ledning innan Erdal kunde tröstmåla för MFF till 1–3, något som också blev slutresultatet.

Under den sista timmen får man nog konstatera att väldigt få spelare utmärkte sig på ett positivt sätt. Den enda jag egentligen kan komma på var Mathias Nilsson i målet som, trots tre insläppta mål, ändå gjorde en fullt godkänd insats och fick dessutom göra några fina räddningar.

Summan av hela tillställningen får ändå bli att det var en väldigt svårbedömd match där MFF stod upp tämligen bra mot Krasnodar under den första timmen men där den andra delen av matchen var en besvikelse med alldeles för många misstag.

Nu väntar Sparta Prag i nästa träningsmatch och den spelas på torsdag klockan 16:00.