MFF - Varberg 2-2 : Inte mycket som fungerar

Det höll på att sluta i totalt fiasko men kom undan med ett halvt.

Jon Dahl Tomasson valde att rotera runt lite jämfört med de två första matcherna, vilket bland annat gjorde att Behrang Safari, Bonke Innocent och Isaac Kiese Thelin tog plats från start.

Startelvan blev följande:
Dahlin
Larsson, Anel, Nielsen, Safari
Bonke, Rakip, AC
Traustason, IKT, Rieks

Varberg å sin sida gjorde tydligen en massa förändringar. Jag vill inte vara respektlös men jag har helt enkelt för dålig koll på Varberg för att veta hur pass stor nivåskillnad vi pratar om då.

Nåväl. Inledningsvis såg det bra ut. Redan innan tio minuter var spelade satte Sören Rieks 1-0 med ett dundrande skott efter passning från Kiese Thelin. Vackert så det förslog.
Bara minuterna senare kvitterade emellertid Varberg när de slog en lång, lång boll från högerbacken över hela vår backlinje till en frispringande Alexander Johansson som enkelt placerade in bollen vid bortre stolpen.

Detta har jag fått se i efterhand eftersom Dplays teknik inte håller så matchen hängde sig flera gånger. Finns "alltid en risk med streaming" sa Dplay igår. Typiskt att ingen kommit på någon annan teknik för att sända fotboll. Typiskt.

Nåväl. Kvitteringen gjorde att Varberg aldrig behövde flytta upp bussen. De låg kvar djupt och gjorde det svårt för MFF som hade svårt att hitta luckor och ytor. Inte blev det speciellt mycket bättre efter en dryg halvtimme. Då drog Anders Christiansen på sig två gula kort i offfensivt läge inom loppet av några minuter och så vips var MFF en man mindre. Det gav visserligen ett bättre löpmönster från hemmalaget, men helt plötsligt saknades lagets kanske störste kreatör.

1-1 i paus. MFF hade mest boll men det var knappast så att man radade upp chanser. De chanser man skapade signerades oftast Rieks eller IKT.

Andra halvlek. Spelet fortsatte på den inslagna vägen. Mycket boll för MFF, men få chanser av riktig kvalitet. Sören Rieks var nära ett andra mål när han forcerade fram och stötte bollen i stolpen, men nära skjuter ju som bekant ingen hare.

Istället.. Med kvarten kvar. Felpassning av Anel Ahmedhodzic och några moment senare sköt inbytte Gustaf Norlin från distans ett skott som dök och satt vid den bortre stolpen. Dålig press på bollhållare och så var vi i underläge för första gången i årets Allsvenskan.

MFF svarade dock upp bra och började trycka ner Varberg mer och med lite drygt fem minuter kvar fick Jonas Knudsen visa ett av sina vapen - Inkasten. Långt inkast in i straffområdet där Kiese Thelin tog emot och stötte in kvitteringen stenhårt och otagbart. 2-2. Fiaskos nivå nedskriven.

Malmö tryckte på för ett segermål men riktigt nära var man aldrig. Kiese Thelin var involverad i det lilla vi skapade men 2-2 stod sig och ingen kan väl egentligen säga att det var orättvist. Varberg spelade djupt och smart och fick matchen dit man vill. Vi var inte tillräckligt kreativa, snabba eller intensiva. Det kostar poäng.

Att vi tar oss tillbaka från underläge till 2-2 var en av få saker som var godkända.

-------------
Fortfarande obesegrade, men att vi bara står på en seger efter ett sånt matchschema är såklart inte tillräckligt bra. Nu måste vi steppa upp. Ordentligt.

------------
I övrigt? Någon som var bra?
Ja. Jag tycker IKT och Rieks gör en del bra saker.
Rakip har några bra intentioner men behöver speltid.
Lasse Nielsen är bra i backlinjen - men samspelet är inte bra.

ACs röda? Inte mycket att snacka om. Sånt händer.
Det är inte bra, men precis som jag sa när exempelvis Guille och Rosenberg tog sådana - att de brinner kommer i slutändan ge oss fler poäng än det kostar.
I dag kostade det och det får han och vi lära av.

I övrigt har vi stora problem med att dyrka upp försvaren. Jag hade gärna sett att Nalic spelat lite mer, men jag tror vi behöver en spelare som Berget. Som brinner, springer och kan ta en kamp.

Oavsett har Jon Dahl lite att jobba med.
Nu väntar AIK i cupen. Då får AC spela och så får han vila i serien mot AIK istället.