Silly Season-bloggen: Sahlin allt närmare ÖIS

Vi har tidigare i bloggen rapporterat om att Qviding-spelaren Hannes Sahlin är aktuell för ÖIS. Nu kan vi meddela att en affär kommit närmare förestående, detta trots konkret intresse från klubbar högre upp i serierna.

För er som missade det första blogginlägget (där kan ni läsa lite mer om Sahlin som spelare och hans karriär) om Hannes Sahlin kommer här en snabb resumé. Med största sannolikhet fortsätter inte Adam Eriksson i ÖIS utan kommer att söka sig någon annanstans. Varberg och Falkenberg uppgavs vara de största intressenterna, där de förstnämnda ska vara de som är det troligaste alternativet. Det saknas därmed en vänsterspringare i laget och det är där Sahlin kommer in i bilden. Under året som gått har 23-åringen spelat i Qviding där han fått förtroende både som vänsterback och som mittfältare vilket har gjort att ÖIS fått upp ögonen för honom.

Efter att Sahlin provtränat med laget under en period, uppger nu en trovärdig källa till oss att chanserna till att han spelar i ÖIS framöver är väldigt stora. Andra klubbar har också visat intresse för honom - bland annat har en klubb som hör till högre upp i serierna varit väldigt angelägna att om knyta honom till sig. Glädjande nog kommer Sahlin dessbättre inte att stirra sig blind på serietillhörighet utan kommer vad det verkar att välja med hjärtat (han är ÖISare sedan barnsben) - ÖIS sitter vad vi erfarar i förarsätet.

Ingenting är dock klart, det är viktigt att poängtera, men som sagt - utsikterna för att Hannes byter från lila till rött är goda.

* * *

För er som följer oss på facebook kommer detta inte som någon nyhet, utan ni fick reda på det redan imorse. Så, om du inte redan gillar oss - in på vår sida och gör det för att få bästa och snabbast möjliga bevakning av ÖIS!

Andreas Kristensson andreaskristensson@live.seankristensson2011-12-07 20:25:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK