Brescia värvar italiensk landslagsback från Inter

Brescia värvar italiensk landslagsback från Inter

Luca Caldirola är en av italienska U21-landslagets stora löften. Nu lämnar han Inter för Brescia, på lån till och med juni 2012.

Luca Caldirola, snart 21 år, har representerat italienska landslaget på alla nivåer förutom A-lagsnivå, d.v.s. U16, U17, U18, U19, U20 och U21 (där han spelat flest antal matcher och tillhör Ciro Ferraras favoriter).

Han debuterade i Inters A-lag för en månad sen, i Champions League.

Nu berättar Caldirola på sin officiella hemsida att han väljer att gå till Brescia (på lån resten av säsongen), för att få spela mer A-lagsfotboll och därmed utvecklas.

Brescia är en klubb med riktig historia, en klassisk Serie A-klubb, tycker Caldirola. Dessutom anser han att Brescia är en av de bästa klubbarna på att få unga spelare att blomma ut.

Det låter som en mycket motiverad ung herre, som redan känner sig "älskad" i sin nya klubb (första träningen idag).

Caldirola är spelklar till matchen på fredag mot Crotone hemma. Han sägs kunna spela varsomhelst i försvaret.

Detta innebär att Brescia ersatt båda spelarna man sålde häromveckan:

Trequartista Juan Antonio ersätts av unge Foti från Sampdoria och allround-backen Berardi, som liksom Antonio lämnade för just Doria, ersätts alltså av Caldirola. Rent sportsligt känns Caldirola mer spännande än Berardi, medan Foti har en bit kvar till Antonios rykte.

Dock ska det sägas att rent ekonomiskt är detta en stor vinstaffär för Brescia. Man säljer två spelare, tjänar en hel del slantar, och tar in två ersättare på lån, med andra ord mer eller mindre gratis (bortsett från löner). Normalt brukar jag vara skeptisk till lån, men när det handlar om unga, motiverade spelare, då är det en annan sak.

Per Erik Wesslénpererikwesslen@hotmail.com2012-01-04 22:00:00
Author

Fler artiklar om Brescia