OFFICIELLT: Brescia värvar svenske Mitrovic

OFFICIELLT: Brescia värvar svenske Mitrovic

Marko Mitrovic, 20 år, kommer från Chelseas ungdomsakademi. Han är född i Malmö. Update: Nu är det officiellt.

Mitrovic har spelat i Chelsea i fyra år, som ungdomsproffs. Innan det representerade han sin moderklubb Malmö FF, staden där han är född, liksom Ibrahimovic, som han nu liknas vid i Italien: "Il piccolo Ibra", den lille Ibra. Och i likhet med Zlatan har Mitrovic rötter i Balkan (Serbien i Mitrovic fall).

Mitrovic är 186 cm, en stark central anfallare, som under flera år har benämnts som en av Sveriges absolut största talanger, tillsammans med Guidetti.

Kontraktet med Chelsea har tagit slut, och även om det ryktades lite grann om en flytt hem till Malmö för Mitrovic, så är det nu klart till 100% att Brescia Calcio blir hans nya klubb.

Mitrovic anländer alltså som free agent, och kontraktet sägs vara på flera år.

UPDATE
Nu har Brescia officiellt gått ut med en bekräftelse, att det är klart; kontraktet är påskrivet.

MITROVIC TWITTER
Och så här skriver Mitrovic på sin egen Twitter-sida, onsdag kväll:

"Happy to officially announce that I've signed for Italian team, Brescia Calcio. Very excited and can't wait for the season to start!"

Mitrovic har genomgått en läkarundersökning och befinner sig nu på Brescias träningsläger i bergsbyn Temu, i Brescia-provinsen.

MYCKET BRA VÄRVNING
En mycket bra värvning, som jag är positivt överraskad av. Den visar att Brescia har väldigt god koll på de mest spännande ungdomslöftena i dagens fotboll. Men att Brescia hade örnkoll på just svenska talanger, det hade jag i och för sig fått bekräftat redan för något år sen, när jag fick mailkontakt med en italiensk agent som samarbetar med Brescia och svenska ungdomsspelare.

Dessutom fick jag häromåret veta av en officiell kontaktperson inom klubben att Brescia är intresserad av den svenska ungdomsspelarmarknaden och att man har en god insyn här. Men det här känns ändå som en överraskande fin fingertoppskänsla, jag är imponerad av Brescias scoutning.

Per Erik Wesslénpererikwesslen@hotmail.com2012-07-18 11:40:00
Author

Fler artiklar om Brescia