Borriello och Caceres på väg in

Borriello och Caceres på väg in

Juventus kommer förstärka i januari, om läget är det rätta. Man kommer inte spendera mer pengar än man anser nödvändigt. Den förste att skriva på för Juventus blir troligen Marco Borriello.

€1 miljon för ett halvårs lån plus €8 miljoner i lösensumma i sommar kommer Juve betala Roma. Borriello kan finnas med i Contes trupp redan till träningslägret i Dubai. Ett sista hinder är om Ancelotti i sista stund vill få honom att välja PSG istället.

Martin Caceres blev en favorit i kurvan under sin förra ettåriga sejour i Juve, som tyvärr präglades av skador. Även i Caceres fall handlar det om ett lån med utköpsklausul, säkerligen lägre än den på €11 miljoner Juve aldrig utnyttjade när man lånade honom från Barcelona. Caceres ses som en optimal lösning då han kan spela på samtliga positioner i backlinjen.
 
Då truppen idag är alldeles för bred kommer flera spelare att avyttras. Det förvånar ingen. Amauri är definitivt borta, från är bara var han skriver på. Hetast just nu är Genoa eller Tottenham.
 
Iaquinta har gott om intressenter i Italien - Siena, Novara, Lecce, Fiorentina och Cesena. Toni väntas flytta utomlands. Quagliarella är ett osäkert kort om Borriello kommer. För honom har det snackats om Milan, Inter, Genoa och Roma.
 
Juve vill även förstärka mittfältet då Marchisio, Pirlo och Vidal i princip spelar non-stop. Huvudspåret är Riccardo Montolivo. Även Portos colombian Fredy Guarin (pris upp till €10 miljoner), Angelo Palombo och Zdravko Kuzmanovic finns på listan.
 
Man hoppas kunna inbringa €10 miljoner för Krasic. Främst står Inter och Chelsea, men även tyska, ryska och andra engelska klubbar är intresserade.

Källor: La Stampa, Gazzetta dello Sport

Jonas Söderström2011-12-26 18:54:51

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid