Inför Juventus-Sampdoria: årets sista match
Det var inte igår målskyttarna i det här mötet hette Amauri och Pazzini.

Inför Juventus-Sampdoria: årets sista match

I onsdags kryssade Juventus borta mot Atalanta, men drog ändå ifrån i tabellen. Uppladdningen inför sista omgången för året i Serie A har tyvärr istället för fotboll behövt handla om rasism efter Inters match mot Napoli i onsdags.

Ingen som följer den italienska fotbollen har nog missat de senaste dagarnas rabalder i Italien. Stormatchen på San Siro mellan Inter och Napoli handlade om allt annat än fotboll. Före matchen attackerades supportar och en person fick sätta livet till. Sedan skanderades apljud på San Siro riktat mot Napoli försvararen Koulibaly. Matchen slutade 1-0 Inter vilket innebar att Juventus utökade sin serieledning men eftersnacket har med all rätt handlat om problemet med rasism inom den italienska fotbollen och i det italienska samhället. Det var även tveksamt om helgens omgång överhuvudtaget skulle spelas. Men match blir det. Det positiva vi kan ta med oss från veckan som gått är hur spelare i motståndarlag går ut och stöttat Koulibaly. Nu får vi hoppas att det här kan ge ringar på vattnet och att det italienska samhället och den italienska fotbollen i framtiden kan få ordning på de här problemen och slippa den här typen av händelser.

Om vi nu istället ska fokusera på fotboll så väntar en spännande och rolig match vid lunchtid på lördag. Sampdoria kommer in i matchen med fin form och lagets lagkapten, Juventus bekantingen Quagliarella är i synnerligen god form. Känslan är att han gör mål på varenda skott för tillfället. Förra säsongen gjorde han en av sina bästa säsonger i karriären trots sina 34 år, nu är han på god väg att göra en ännu bättre säsong och har möjlighet att leda klubben ut i europa.

Juventus inför
Senast kryssade Juventus borta mot Atalanta. En match där man gjorde ett försök till rotation genom att bänka både Pjanic och Ronaldo. Det visade sig vara en storstjärna för mycket då spelet ofta blev långsamt och fantasilöst. Efter att Juventus tagit ledningen tog sig Atalanta tillbaka in i matchen och vände dessutom till 2-1 efter Bentancurs utvisning. Juventus repade därefter mod och satte 2-2. Man lyckades även få bollen i nät ytterligare en gång, men det målet vinkades av för offside korrekt. Krysset visade sig dock i efterhand vara ett bra resultat då vi drygade ut serieledningen.

Efter en svajig insats är det dags att samla kraft inför årets sista match, det blir också den sista insatsen på över tre veckor då Serie A tar uppehåll i januari. Därför lär Juventus ställa starkast möjliga lag på banan. Saknas gör fortfarande Barzagli, Cuadrado och Cancelo på grund av skada. Missar matchen gör även Bentancur som ju fick rött kort senast. Däremot är Bernardeschi tillbaka i truppen. Juventus lär som sagt ställa bästa lag på plan vilket innebär Chiellini och Bonucci som mittlås, Sandro och De Sciglio som ytterbackar, ett mittfält med Can, Pjanic och Matuidi och på topp väntas Ronaldo återvända till startelvan och på så sätt förpassa Costa till bänken.

Sampdoria inför
Sampdoria anländer till Turin efter ett fantastiskt December för deras del. På sex matcher har man vunnit fem och kryssat en. Just nu parkerar man på en femteplats i tabellen, vilket innebär Europa League kval, med endast två poäng upp till Champions League plats. Bakom succen står tränaren Marco Giampaolo som gör sin tredje säsong som tränare för Sampdoria. Tidigare år har man tappat fart under våren och därför inte riktigt kunnat utmana om europaplatser. Men i år känns man starkare med spännande spelare som unge mittbacken Andersen, finurlige mittfältaren Saponara och de mer rutinerade spelarna som Ekdahl, Tonelli och Quagliarella. Den sistnämnda är lagets skyttekung så här långt med elva fullträffar. Han har i veckan förlängt sitt kontrakt till 2020.

Saknas i Sampdorias trupp gör endast Bereszynski och Barreto. Det innebär att man kommer starta med starkast möjliga elva. Det är däremot osäkert vilka spelare som kommer spela på vissa positioner då konkurrensen är hård. Exempelvis återstår det att se vem av Colley och Tonelli som startar i mittlåset. Gastón Ramirez kan komma att ersätta Saponara i startelvan jämfört med senaste matchen. Annars lär vi få se svenske Ekdahl på mittfältet från start samtidigt som Caprari ackompanjerar Quagliarella på topp istället för Defrel som även denna match åsidosätts. Det ska även bli kul att se den unge Juventus målvakten Audero vakta de blåkläddas mål.

Troliga elvor

Juventus
Szczesny
De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro
Can, Pjanic, Matuidi
Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Sampdoria
Audero
Sala, Anderson, Colley, Murru
Praet, Ekdal, Linetty
Ramirez
Quagliarella, Caprari

Tid: 12.30
Tv: Strive
Tips: 2-1 Juve

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2018-12-28 17:29:53
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid